Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht 11-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verlichtingscontrole

BAARN De politie heeft op woensdagavond een verlichtingscontrole op de Wijkamplaan gehouden. Daarbij werden zes fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. Tevens werd een bromfietser bekeurd omdat hij nog geen 16 jaar oud was, een automobilist omdat hij het rode overweglicht negeerde en een automobilist omdat hij geen voorrang verleende.

Inbreker stelt zich voor!

BAARN Op woensdag 10 november werd een jongeman aangehouden op verdenking van inbraak.

Rond het middaguur kwam een 41-jarige vrouw thuis bij haar woning aan de Thorbeckelaan. Zij opende de voordeur en zag binnen op de mat een paar onbekende schoenen staan. De bewoonster liep haar kamer in en zag vervolgens een jongeman op zijn sokken de trap af komen. Hij stelde zich voor met zijn voornaam en vertelde dat hij een bal op het dak had gezocht. Daarop trok hij zijn schoenen aan en verliet het huis.

De vrouw belde daarop de politie en gaf zijn signalement door. De jongeman had nog geen kans gezien iets uit de woning te stelen.

Op het politiebureau sloeg een agente aan op de genoemde voornaam in combinatie met het signalement. Politiemensen gingen naar het adres van de vermoedelijke verdachte, een 18-jarige jongeman uit Baarn. Daar zagen zij hem fietsen en riepen hem bij zijn voornaam. Hij reageerde spontaan en werd aangehouden. Hij bleek nog een soort breekijzer bij zich te hebben. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.