Mazda

11-11-2004

Beste maand oktober in geschiedenis voor Mazda in Europa

Het vierde kwartaal van 2004 is voor Mazda Motor Europe begonnen met de beste maand oktober in de geschiedenis van het merk Mazda in Europa. Met een volume van meer dan 21.000 eenheden stegen de verkopen met 10% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is oktober 2004 de 26e maand op rij met een groei die in twee cijfers kan worden uitgedrukt. De resultaten zijn des te opmerkelijker omdat in dezelfde periode de Europese automobielmarkt een daling kende van bijna 5%.

In vier Europese markten werd een historisch record geboekt: de beste maand oktober in de geschiedenis van Mazda in het betreffende land. In Griekenland stegen de verkopen met 43%, in Italië met 13%, in Groot-Brittannië met 9% en in Spanje met 7% ten opzichte van oktober vorig jaar. Ook in verschillende andere markten was er sprake van uitstekende resultaten. Zo stegen de verkopen in Frankrijk met maar liefst 32%, waarmee het in dat land de beste maand oktober werd in de laatste 11 jaar. Ook in Oost-Europa bleven de verkopen van Mazda verder stijgen in oktober. Hongarije scoorde een verkoopstijging van 400% en Rusland 310% vergeleken met oktober 2003. Ondanks een zwakke oktobermaand voor de grootste markt van Mazda in Europa, Duitsland, steeg de verkoop toch met 18% ten opzichte van oktober vorig jaar. Ook Noorwegen scoorde goed, 8% meer.

Tot op dit moment zijn de verkopen van Mazda in Europa dit jaar spectaculair gestegen in alle markten. Voor de periode januari tot en met oktober kende Mazda Motor Europe een stijging in de verkopen van 24% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Met een volume van ongeveer 238.000 eenheden in deze 10 maanden heeft Mazda tot nu toe bijna 9.000 eenheden meer verkocht dan in het gehele jaar 2003.