Gemeente Veenendaal


persbericht 78: bezuinigingen gemeentelijke organisatie (11-11-2004)

Bijna 23 banen minder in 2008, maar geen gedwongen ontslagen

Gemeente bezuinigt flink op kosten personeel

De gemeente Veenendaal gaat flink bezuinigen op de kosten van de gemeentelijke organisatie. Het belangrijkste deel hiervan heeft betrekking op een verlaging van de vaste loonkosten. Dit schrijft het college van B & W in een brief aan de gemeenteraad. Daarnaast wordt ook op faciliteiten voor het personeel bespaard, zoals de kinderopvang. B & W willen dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Toch zal de gemeentelijke organisatie in 2008 in totaal 23 formatieplaatsen minder tellen, op een totaal van 475 nu. De maatregelen vloeien voort uit de opdracht van de raad om te besparen op de personeelskosten. De financiële situatie van de gemeente maakt dit nodig.

Bezuinigingsopdracht
De financiën van de gemeente Veenendaal lopen de komende jaren lopen terug, onder meer vanwege verminderde uitkeringen van het Rijk aan de gemeente. Dat maakt zowel verhoging van inkomsten als bezuinigingen nodig. Zo besloot de gemeenteraad al de OZB-tarieven te verhogen en rioolbelasting in te voeren. Daarnaast werd het profijtbeginsel ingevoerd, waardoor gebruikers meer gaan betalen voor het gebruik van voorzieningen.
Ook in eigen huis moet de gemeente bezuinigen, onder meer op de kosten van personeel. In 2005 gaat het om 775.000 euro; in 2008 loopt dat op tot 1.450.000 euro. Aan faciliteiten voor personeel, zoals kinderopvang, het bedrijfsrestaurant of teambuilding, wordt de komende jaren 170.000 euro minder uitgegeven.

Kwaliteit voorzieningen en wonen buiten schot
B & W komen tot een pakket maatregelen dat betrekking heeft op onderdelen van beleid, het beheer van de organisatie, de dienstverlening aan de burger en de bedrijfsvoering van de organisatie.
Wel is ervoor gekozen niet te bezuinigen op enkele essentiële speerpunten van beleid, zoals de uitbreiding en kwaliteitsverhoging van het voorzieningenniveau (nieuwbouw muziekschool, nieuwbouw bibliotheek, nieuwbouw CSV e.d.), de (her)ontwikkeling van woonwijken (Brouwerspoort en Veenendaal-Oost e.d.) en het opstellen en actualiseren van visies en plannen (strategische visie 2025, structuurvisie, bestemmingsplannen e.d.). Ook het totale organisatie-ontwikkelingsproces Wij maken het waar blijft, vanwege het belang van kwaliteitsontwikkeling van de organisatie en van de bedrijfsprocessen, buiten de bezuinigingen.

Maatregelen
Primair is gezocht naar efficiencywinst bij de uitvoering van taken. Dit wordt bereikt door herschikking van taken, herinrichting van werkprocessen, een zakelijkere werkwijze en uitbreiding van automati-seringstoepassingen. Daarnaast wordt overgegaan tot overdracht of afstoten van werkzaamheden aan derden en het eventueel afsluiten van prestatiecontracten met samenwerkingsverbanden met het doel goedkoper te werken. Hierbij gaat het vooral om taken op het terrein van het wijkbeheer, het waterbeheer en uitvoering van milieuwerkzaamheden. Tenslotte vindt een reductie van taken plaats door het terugbrengen van het ambitieniveau op diverse onderdelen van beleid.

Dienstverlening
De bezuinigingen hebben ook gevolgen voor de dienstverlening aan de burger. Zo blijken de huidige openingstijden van de balies van de afdeling burgerzaken in vergelijking met andere gemeenten ruim. Dat leidt op dit gebied ook tot een groter aantal ambtenaren dan elders. B & W gaan onderzoeken of de openingstijden kunnen worden beperkt. In een aantal andere situaties krijgt de dienstverlening aan de burger een zakelijker karakter.