Nieuw-Vlaamse Alliantie


Wat meer bescheidenheid zou Groen! geen kwaad doen. (11/11/04)

Als je Groen! mag geloven, dan dwalen alle partijen en hebben enkel zij het licht gezien. Als enige vragen ze immers de intrekking van de bijkomende partijfinanciering van het Vlaams Blok en werpen zich aldus op als ultieme hoeder van de democratie.

Het zou Groen! sieren moesten ze zich in deze wat bescheidener opstellen. Sinds die eerste zwarte zondag in november 1991 hebben ze zich ontpopt tot katalysator van tal van anti-Blok methoden. Ze stelden een cordon sanitaire in, weigerden met de partij in debat te gaan en stonden mee aan het roer van de juridische strijd tegen het Blok. En het resultaat van dat alles? Het Vlaams Blok werd groot, groter en de grootste fractie in het Vlaams parlement. Heel anders verging het Agalev/Groen! Zij werden steeds kleiner en verdwenen zelfs volledig uit de federale Kamer. Hoog van de toren blazen en alweer met een nieuwe stop het Blok strategie komen, lijkt ons ongepast. Een grondige bezinning over de gevolgde strategie en de behaalde resultaten lijkt ons meer aangewezen.

De Nieuw-Vlaamse Alliantie zal dus niet ingaan op de vraag van Groen! om de bijkomende financiering van het Blok in te trekken. De N-VA is nooit voorstander geweest van de juridische strijd tegen het Blok en vindt dat de partij politiek bestreden moet worden met inhoudelijk sterke argumenten en een goed bestuur.

Auteur:
Kris Van Dijck, fractieleider
Bart De Wever, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be