Gemeente Breda

Proef weekmarkt Heuvel met een half jaar verlengd

Markt_kln.jpg

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de proef met de weekmarkt op het Mgr Nolensplein met een half jaar te verlengen. Deze verlenging zal moeten aantonen of de weekmarkt een permanent karakter kan krijgen. De markt is tot 1 juli 2005 iedere woensdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Op 3 december 2003 is bij wijze van proef in Heuvel gestart met een weekmarkt. Oorspronkelijk was het de bedoeling om een jaar na de start van de markt, te beslissen of de proef zou stoppen of doorgaan. Nu blijkt dat er minder marktkooplui op de markt aanwezig zijn dan bij aanvang, maar er toch nog sprake is van een gevarieerde markt, is besloten tot verlenging met een half jaar.

Er staan 14 marktkramen en drie verkoopvoertuigen met acht verschillende branches, te weten vis, droge worsten, fietsonderdelen/hobbyartikelen, kaas/zuivel, aardappelen,groenten en fruit, pindas en zuidvruchten, Vietnamese loempias en dames- en herenkleding

Er is sprake van een geslaagde proef als de bezetting van de kramen doorgaans meer dan 70% bedraagt van het aantal kramen dat nu aanwezig is.

Breda, 8 november 2004