Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen 11-11-2004

Politie spoort doorrijder op
ASSEN De politie in Assen maakt proces-verbaal op tegen een 30 jr. man uit die plaats. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding en het rijden in een onverzekerde auto. In de nacht van dinsdag op woensdag is in De Wouden in Assen een lantaarnpaal omver gereden. Woensdagavond trof de politie op aanwijzing van een buurtbewoner in de omgeving een beschadigde auto aan. Onderzoek leerde dat met deze auto de lantaarnpaal omver was gereden. Via het kenteken kwam de politie terecht bij de eigenaar. Deze erkende de aanrijding en gaf aan doorgereden te zijn omdat zijn auto niet verzekerd is.

Gewonden bij aanrijding A-32
HAVELTE Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelauto op de A-32 ter hoogte van Havelte raakten woensdagavond twee personen licht gewond. Een 24 jr. automobilist uit Steenwijk botste door onoplettendheid bij een inhaalmanoeuvre tegen de achterkant van de bestelauto die hij wilde inhalen. Hierdoor sloeg de bestelauto over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De 51 jr. bestuurster en haar 61 jr. man uit Steenwijk raakten daarbij licht gewond. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De veroorzaker belandde onder aan het talud. Hij bleef ongedeerd.

Aanhanger gestolen
KLAZIENAVEEN Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag is aan de Tijm in Klazienaveen een grote blauwe dichte aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen stond zonder disselslot langs de weg. In de afgesloten bak van de aanhanger lagen diverse gebruiksvoorwerpen zoals kabelhaspels en klaptafels.

Zakkenrollen
EMMEN Een 66 jr. vrouw uit Emmen is woensdagmiddag in een winkel aan de Wilhelminastraat in haar woonplaats bestolen van haar portemonnee. De vrouw werd aangesproken door een haar onbekende vrouw terwijl een ander persoon achter haar stond. Even later ontdekte de vrouw dat haar portemonnee gestolen was.

Politie bekeurt lawaaimakers
EMMEN De politie in Emmen heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie inwoners uit die plaats van 41, 44 en 45 jr. bekeurd voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De mannen zaten in een woning aan de Meerstraat en waren zo luidruchtig dat omwonenden daar last van hadden. Nadat de politie twee keer had gewaarschuwd werd er bij de derde keer bekeurd. De 41 jr. man en tevens bewoner van het bewuste huis vond het nodig de agenten te bedreigen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten. Alle drie de mannen hadden behoorlijk gedronken.

Boetes voor rijden zonder licht
HOOGEVEEN Bij een verlichtingscontrole in de wijk Krakeel bekeurde de politie woensdagavond twee personen die zonder licht op een fiets reden.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.