Gasunie


PERSBERICHT

Gasunie start verkoop op het TTF

Gasunie Trade & Supply, de handelstak van de N.V. Nederlandse Gasunie, gaat met ingang van heden gas aanbieden op het TTF (Title Transfer Facility). Met deze stap speelt de onderneming in op de ontwikkelingen van de Noord-West Europese gasmarkt.

Gasunie Trade & Supply gaat maandgas verhandelen op het TTF aan professionele binnen- en buitenlandse handelspartijen, als aanvulling op de huidige leveringscontracten met een looptijd van tenminste een jaar. De eerste leveringen onder een maandcontract kunnen starten per 1 januari 2005.

De handel op het TTF betreft in eerste instantie een pilot van een beperkte looptijd en met een beperkt volume. Welke rol het TTF uiteindelijk zal gaan spelen in de portfolio van Gasunie Trade & Supply hangt onder meer af van de ontwikkeling van de gasvraag op deze spotmarkt en via de bestaande verkoopkanalen.

Gasunie Trade & Supply rekent erop dat zij met deze stap in een groeiende behoefte van de Noord-West Europese markt voorziet en hoopt langs deze weg bestaande en nieuwe klanten een extra service te bieden.

Groningen, 11 november 2004

Mededeling voor de redactie (