Ingezonden persbericht


Internet Security Systems wereldwijd marktleider in inbraakdetectie- en -preventiesoftware

ISS domineert beveiligingssoftwaremarkt voor vijfde opeenvolgende jaar; binnen een jaar leiderspositie in appliance-markt

Capelle a/d IJssel, 11 november 2004 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) is door analistenorganisatie IDC uitgeroepen tot wereldwijd marktleider in inbraakdetectie- en -preventiesoftware. ISS bezet de eerste plaats met een marktaandeel van ruim 30 procent. De gecombineerde inbraakdetectie- en -preventiemarkt omvat netwerkgebaseerde software en hostgebaseerde softwareproducten. De succesvolle introductie in 2003 van de Proventia-inbraakdetectie- en -preventie-appliances heeft een grote bijdrage geleverd aan het marktleiderschap van ISS. Het bedrijf blijft voor het vijfde achtereenvolgende jaar ook marktleider op het gebied van inbraakdetectie- en -preventiesoftware (ruim 30 procent) en in de markt voor netwerkinbraakdetectie en -preventie (47 procent). Dit blijkt uit het rapport 'Worldwide Intrusion Detection and Prevention 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares', oktober 2004, document # 32004, van IDC.

"Inbraakdetectie- en inbraakpreventietechnologie is een cruciaal onderdeel van bedrijfsbeveiliging. ISS heeft laten zien dat het wereldwijd marktleider op dit gebied is", zegt Charles Kolodgy, Research Director Beveiligingsproducten bij IDC. "IDC voorziet een grote vraag naar de volgende generatie inbraakpreventie- en inbraakdetectieproducten. Naar verwachting zal alleen de appliance-markt al een jaarlijkse samengestelde groei van 29,9 procent doormaken tot een omzet van 825,4 miljoen dollar in 2008."

Bedrijven zoeken steeds vaker naar één beveiligingsleverancier voor de bescherming van de complete organisatie: van desktops, servers en netwerken tot en met vestigingen en draadloze toegangspunten. ISS bewijst in deze markt zijn continue leiderschap. De aankondiging van IDC volgt op een ander onlangs verschenen IDC-rapport, waarin ISS wordt uitgeroepen tot marktleider voor corporate desktop firewall-software.

"Dit IDC-rapport onderstreept dat ISS met het onlangs geïntroduceerde Proventia Enterprise Security Platform, kortweg ESP, tegemoetkomt aan een concrete marktvraag", zegt Jos Nijsen, Country Manager Nederland bij ISS. "Proventia ESP is bij uitstek geschikt voor zowel organisaties die zoeken naar bedrijfsbrede oplossingen, als organisaties die zoeken naar best of breed-producten."

Proventia ESP combineert continue analyses van kwetsbaarheden en preventie van bedreigingen met een centraal beheersysteem, nauw geïntegreerd met bestaande IT-activiteiten. Waar traditionele benaderingen voor beveiliging zich richten op het verbeteren van reactiesnelheden, kunnen bedrijven met Proventia ESP kwetsbaarheden in de beveiliging binnen hun gehele IT-infrastructuur onmiddellijk afschermen, nog voordat er sprake is van een aanval.

De aankondiging van IDC onderkent het marktleiderschap van ISS in bijna elk marktsegment waar Proventia ESP zich op richt:
- wereldwijd marktleider in de inbraakpreventie- en -detectiemarkt ('Worldwide Intrusion Detection and Prevention 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Introducing the FireDoor', oktober 2004, document # 32004);
- wereldwijd marktleider in de markt voor corporate desktop firewalls ('Worldwide Firewall Software 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Desktop Firewalls on the Move', september 2004, document # 31839);
- wereldwijd marktleider in de markt voor netwerkkwetsbaarheidsanalyses ('Worldwide Vulnerability Assessment and Management 2004-2008 Forecast and 2003 Vendor Shares: Assessing Risk and Compliance', oktober 2004, document # 32026).

Voor meer informatie over het IDC-rapport:
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=32004.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.

Ingezonden persbericht