Stad Utrechht, 10.45 uur

Utrecht 11-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Brandje in kerk

UTRECHT In een kerk heeft woensdagavond een kleine brand gewoed.

Omstreeks 19.55 uur zagen agenten bij de kerk aan de Marokkodreef tijdens een surveillance een stil alarm afgaan. Aan de achterzijde van de kerk was een ruit ingeslagen. Er woedde een klein brandje aan de zitting van een stoel, de agenten hebben deze geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie district Utrecht- Noord, via 0900-8844.

Straatroof

UTRECHT Op woensdagochtend is een 37-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar schoudertas.

Rond 10.25 uur liep het slachtoffer op de Troubadourhof. Plotseling kwamen er twee jongens achter haar aan gerend.Vervolgens gaven de verdachten de vrouw een duw, waarbij ze erin slaagden om de schoudertas van het slachtoffer te bemachtigen. De jongens zijn weggerend in de richting van de bushalte op de Hooft Graaflandstraat.

Signalement van de verdachte 1: getint uiterlijk, 18 tot 20 jaar, ongeveer 1.75m lang. Hij droeg een driekwart lange, zwarte stoffen jas en een spijkerbroek.

Signalement verdachte 2: licht getint uiterlijk, 18 tot 20 jaar, ongeveer 1.75m lang. Hij droeg een korte zwarte jas en een blauwe trainingsbroek.

De politie is op zoek naar getuigen die rond 10.25 uur iets gezien hebben rond de Troubadourhof. Zij kunnen contact opnemen met Politie district Tolsteeg via 0900-8844.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op woensdagavond is een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 18.30 uur had de man een kledingstuk gestolen uit een winkel op de Rijnkade. De verdachte is aangehouden en heeft afstand gedaan van het gestolen goed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag is een 33-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 13.50 uur had de winkeldievegge uit verschillende winkels goederen gestolen. Tijdens haar aanhouding probeerde zij zich te verzetten. Ze begon te slaan, schoppen en bijten in de richting van het beveiligingspersoneel. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Gewapende overval

UTRECHT Op woensdagavond is een 47-jarige man uit Utrecht slachtoffer geworden van een gewapende overval.

Tussen 20.15 uur en 20.30 uur had het slachtoffer zijn auto geparkeerd op de Rooseveltlaan. Toen de man tussen twee flats doorliep, in de richting van het Attleeplantsoen, werd hij plotseling beetgepakt door twee jongens. Onder bedreiging van een mes en een vuurwapen moest hij zijn autosleutels afgeven. De verdachten zijn met de auto van de man, een witte Ford Sierra met het kenteken ZR-50-FL, weggereden.

Signalement van de verdachten: licht getint uiterlijk en 1.75 m tot
1.80 m lang.

De politie is op zoek naar getuigen die tussen 20.15 uur en 20.30 uur iets gezien hebben rond Rooseveltlaan. Ook is de politie op zoek naar personen die de witte Ford Sierra met het kenteken ZR-50-FL, later nog ergens hebben zien rijden. Zij kunnen contact opnemen met Politie district Marco Polo, via 0900-8844.