Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 11 november 2004

* MOLOTOVCOCKTAILS NAAR KERK GEGOOID
ROTTERDAM - Woensdagavond rond kwart over acht werden naar een kerkgebouw aan het Breeplein twee molotovcocktals gegooid. Aan de zijkant van de kerk, in de Van Malsenstraat, werd een molotovcocktail via een ruit naar binnen gegooid in een ruimte, waarin juist werd vergaderd. De benzinebom kwam daarbij niet tot ontbranding. Ook op het trottoir werden resten van een molotovcocktail aangetroffen.Naar de brandstichting en de verdachte(n) wordt een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek trof woensdagmiddag omstreeks vier uur tijdens een controle samen met medewerkers van Sociale Zaken, Handhaving Huurovereenkomsten en Eneco in een woning in de Loofdakstraat een hennepkwekerij aan. In totaal werden zo'n 180 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tevens werd de stroom afgesloten, omdat deze illegaal werd afgetapt. Naar de bewoner, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Woensdagavond omstreeks kwart over zeven werd een veertienjarige jongen uit Spijkenisse in de Rademacherstraat beroofd. Het slachtoffer werd door een aantal personen benaderd, waarna hij onder bedreiging zijn mobiele telefoon moest afgeven. Politiemensen van het district De Eilanden stelden na de straatroof een onderzoek in de omgeving in en troffen nabij het metrostation Centrum een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit Spijkenisse, aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij werden aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.


* MAN AANGEHOUDEN NA POGING BEROVING TAXICHAUFFEUR

ROTTERDAM - Woensdagavond rond half elf trok een 24-jarige taxichauffeur uit Capelle aan den IJssel op de Heemraadssingel door te claxoneren de aandacht van twee daar lopende mannen. Het tweetal aarzelfde geen moment, toen men zag dat de taxichauffeur werd belaagd door een andere man.
Terwijl één van de mannen de taxichauffeur kon ontzetten, alarmeerde de ander de politie. Die hield de verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan verdacht van poging beroving. De betrokken taxichauffeur die daarbij aan zijn hals gewond raakte werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. De 30-jarige verdachte werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* ZOON MISHANDELT EN STEEKT VADER MET MES

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagavond even na negen uur escaleerde in een woning in de Pluvierstraat een onenigheid tussen de 49-jarige bewoner en diens twintigjarige zoon in een steekpartij. De 49-jarige vader werd daarbij in zijn pols gestoken en liep ook oogletsel op, nadat hij door zijn zoon in zijn gezicht was geslagen. Ook een 22-jarige andere zoon liep lipletsel op, toen hij trachtte zijn vader te ontzetten. Uiteindelijk vluchtte de twintigjarige zoon het huis uit, maar werd korte tijd later aangehouden op de Da Costasingel. De verdachte werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De 49-jarige bewoner moest door ambulancepersoneel naar het Oogziekenhuis werden vervoerd voor behandeling aan zijn opgelopen oogletsel.

Middaguitgave woensdag 10 november 2004

* DRUGSPAND OPGEROLD
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het wijkteam Krimpen aan den IJssel stelden dinsdag, in samenwerking met personeel van de Regionale OndersteuningsGroep (ROG), een onderzoek in in een pand aan de Prinses Beatrixstraat.
De politie startte naar aanleiding van binnengekomen en ingewonnen informatie een onderzoek waaruit naar voren kwam dat er in het pand in softdrugs werd gehandeld. Er zouden ook minderjarigen bij betrokken zijn. Tijdens de inval werden de dealer: een 30-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en klanten: een 18-jarige man uit Krimpen aan den Lek, een leeftijdsgenoot uit Krimpen aan den IJssel en twee 16-jarige jongens uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. Zij zijn allen voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar een politiebureau. De 30-jarige man werd in verzekering is gesteld. Tevens zijn, gelet op het verontrustende feit dat er ook minderjarigen bij betrokken waren, de ouders van alle jongeren op het politiebureau uitgenodigd voor een gesprek. Met hulpverlenende instanties wordt overleg gepleegd over een vervolgtraject voor de jongeren.