Gemeente Ede

nummer 231 / Ede, 11 november 2004

Gemeente en Kamer van Koophandel gaan startende bedrijven stimuleren

De verschillende organisaties waar startende bedrijven mee te maken hebben gaan hun activiteiten op elkaar afstemmen in een Startersplatform. De Kamer van Koophandel organiseert samen met de gemeente het komend jaar een zestal starterscafés. Het eerste starterscafé staat gepland voor 18 januari 2005 in Grand café-restaurant Buitenzorg.

In Ede starten relatief weinig mensen een bedrijf. Dat is jammer, want startende bedrijven brengen vernieuwing in de economie. Jaarlijks stoppen er bedrijven, het is goed als er ook bedrijven bijkomen. Starters zijn een belangrijke trendsetter als het gaat om nieuwe producten, markten en vernieuwend ondernemersschap.

De gemeente Ede wil samen met de Kamer van Koophandel het startend ondernemersschap meer gaan stimuleren. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag 9 november 2004 de notitie Startersbeleid vastgesteld. Het Startersplatform en het Starterscafé zijn daarbij belangrijke middelen. Tijdens een Starterscafé wordt een inleiding gehouden over een thema dat voor startende ondernemers van belang is, zoals bijvoorbeeld marketing of belastingen. Potentiële startende ondernemers kunnen kennis maken met de mensen die hen kunnen ondersteunen, kennis maken met elkaar en gebruik maken van elkaars ervaring.

Daarnaast onderzoekt de gemeente of in Ede-Centrum meer ruimte kan worden geboden aan startende ondernemers, bijvoorbeeld in de Doelenstraat.

---