NSGK
http://www.nsgk.nl

NSGK-diner in Ridderikhoff in Hoorn uiterst geslaagd!

Succesvolle kick off nationale collecteweek van de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind

Amsterdam, 11 november 2004. Gisteravond was de Roode Steen in Hoorn voor één keertje de 'Blauwe Steen'. Een reusachtige blauwe vogel van negen meter hoog sierde het pittoreske Jan Pieterszoon Coenplein en daarmee het uitzicht van restaurantcafé de Ridderikhoff. De blauwe vogel is het beeldmerk van de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, restaurantcafé de Ridderikhoff een van de visitekaartjes. Het bijzondere NSGK-diner stond in het teken van de nationale collecteweek die maandag 15 november van start zal gaan!

De Ridderikhoff, één van de mooie projecten die de NSGK steunt, biedt ongeveer 25 (verstandelijk) gehandicapten een baan en een goede horecaleerschool. Gisteren waren zij allemaal aanwezig en verzorgden in samenwerking met professionele restaurateurs een geslaagd 'walking diner'. Een letterlijk en figuurlijk 'kijkje in de keuken' van de Ridderikhoff en de NSGK was ondermeer weggelegd voor columniste Annemarie Postma, AZ-voetballers Jan Kromkamp en Olaf Lindenberg, acteurs Tanja Jess en Charly Luske en presentatrice Léonie Sazias.

Door de 'stand up comedy' van Roger Komproe en Roué Verveer en de 'live' te aanschouwen schilderkunsten van Taco Eisma en Piet Linnebank van Gallery Donkersloot, kreeg de avond een artistiek tintje. Voorbodes van alles wat nog staat te gebeuren, want volgend jaar viert de NSGK haar 55-jarig bestaan. Reden te meer om van de nationale collecteweek een daverend succes te maken. Volgend jaar staan namelijk weer vele mooie projecten voor gehandicapten te springen om de financiële steun van de NSGK. Vijfduizend collectanten uit 180 gemeenten proberen daarvoor van 15 tot en met 20 november zoveel mogelijk geld op te halen.

Ook Jochem van Gelder, ambassadeur van de NSGK, heeft zich laten inspireren en gaat dinsdag 16 november in Stiens de straat onder het motto 'je bent nooit te bekend om te collecteren'.

De NSGK is blij met de kick off van de nationale collecteweek. Het enthousiasme van de genodigden voor het NSGK-diner, de charme van de Ridderikhoff en haar werknemers en de geweldige inzet van de vijfduizend collectanten moeten garant staan voor een spetterende week, aldus een woordvoerder van de NSGK.

Noot aan de redactie:
Foto's van het NSGK-diner zijn te vinden op het ANP-fotonet

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de NSGK, Mariël Verburg, tel. 020-6791200 / 06-19384343, verburg@nsgk.nl.

11 nov 04 11:13