Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 november 2004


Betrapte mannen na achtervolging gepakt


Harderwijk - 't Harde , 11/11- De politie op de NW Veluwe heeft woensdagavond na een achtervolging op de A28 en in 't Harde twee mannen aangehouden die kort daarvoor in een kleedkamer van sporthal de Sypel in Harderwijk waren betrapt bij het doorzoeken van kleding van sporters.
De verdachten, 23 en 24 jaar oud en afkomstig uit Zwolle, werden door de beheerder van de sporthal rond 20.30 uur betrapt, toen ze in een kleedkamer kleding doorzochten. Nadat de mannen zich betrapt wisten, kwam het tot een schermutseling waarbij de beheerder een klap voor zijn hoofd en een schop tegen zijn been opliep.
De mannen wisten te ontkomen en vluchtten met een personenauto. De beheerder kon het kenteken van die auto aan de gealarmeerde politie melden, waarna een motoragent die op de A28 onder Nunspeet bij een aanrijding hulp verleende de bewuste auto langs zag komen de achtervolging inzette. De auto met de verdachten ging bij de afrit Epe-Nunspeet van de A28 af, maar direct er weer op. Bij 't Harde verliet de auto met verdachten opnieuw de A28 en kreeg de motoragent hulp van een collega met dienstauto. De vluchtauto reed zich vervolgens klem op de parkeerplaats bij het NS-station. De 24 jarige bijrijder kon direct worden aangehouden. De bestuurder vluchtte te voet verder en klom over een hek van het kazerneterrein. Een militair die op het NS-station op de trein wachtte schoot te hulp en klom ook over het hek. Hij raakte de verdachte kwijt, maar werd kort daarop door de Marechaussee ontdekt en aangehouden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58

---- --