Politie Zuid-Holland-Zuid

11/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

11-11-2004 - persberichten district II

ONTPLOFFING NITRAATKLAPPER IN BRIEVENBUS
(vervolgbericht van 7 november 2004)
LEERDAM- De gebiedsagenten van de politie Leerdam hebben met de aanhouding van 5 jongens uit Leerdam een brandstichting middels ontploffing van een brievenbus opgelost. De jongens, 1 keer 13 jaar en 4 keer 14 jaar, hebben op donderdagavond, 4 november 2004, een Nitraatklapper door de brievenbus gestopt en vervolgens aangestoken waarna deze tot ontploffing kwam. De bewoonster is daarbij licht gewond geraakt toen zij naar de voordeur liep. De brievenbus raakte compleet vernield. De jongens werden op woensdag, 10 november 2004 aangehouden nadat ze zich vrijwillig aan het politiebureau meldden. De jongens hebben bekend. Drie jongens worden op donderdag 11 november 2004 voorgeleid aan de rechter commissaris. De andere twee zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AUTO TEGEN BOOM
ALBLASSERDAM- Op woensdagmiddag, 10 november 2004, omstreeks 14.40 uur, vond op de afrit Alblasserdam vanaf de Rijksweg A 15 een éénzijdig verkeersongeval plaats. Een personenauto, bestuurd door een 29 jarige man uit Amsterdam, reed vanuit de richting Rotterdam de afrit op. Op de afrit moest hij remmen voor een aantal voertuigen die voor hem reden. De bestuurder remde en vervolgens begon zijn personenauto te glijden. De auto raakte van de weg en botste met de passagier kant tegen een in de berm staande boom. Zijn 24 jarige vrouw, die naast hem zat raakte bekneld. Ze werd door de brandweer uit de auto geknipt. Ze is ter controle per ambulance overgebracht naar Albert Schweitzerziekenhuis te Zwijndrecht. De 29 jarige man kon zelfstandig de auto verlaten en liep slechts wat gekneusde plekken op. De auto raakte totaal vernield.

CONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 40 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 16 bestuurders die geen gordel droegen en 24 bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdag, 10 november 2004, op de Edelweisslaan, de Burgemeester Keijzerweg, de Willem Dreeslaan en de Noordhoek. In totaal werden 480 bestuurders gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring mee.

ALBLASSERDAM- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 30 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 19 bestuurders die geen gordel droegen, 4 bestuurders die te snel reden, drie keer voor het niet hands-free bellen, 1 keer voor het niet tonen van het rijbewijs,
1 keer voor onnodig geluid veroorzaken en 1 keer voor een verlopen APK. Ze hielden de controle op woensdag, 10 november 2004, op de Edisonweg en De Helling. In totaal werden 643 bestuurders gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring mee.

BEDREIGING
PAPENDRECHT- Een 18 jarige jongen uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op woensdagavond, 10 november 2004, omstreeks 23.55 uur, in de Berkenhof. De jongen was bij de buren wezen klagen over geluidsoverlast, terwijl er volgens de buren geen overlast was. Hij bonkte ook op de ramen, waarop de politie werd gewaarschuwd. Toen de politieagenten in de woning van de buren van de jongen aanwezig waren, werd er een briefje door de brievenbus gegooid waarop bedreigende teksten stonden. De politieagenten zagen de jongen weglopen en hielden hem aan. Hij is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT- Op donderdagochtend, 11 november 2004, omstreeks 00.05 uur, is op de Rijksweg A 15 een 53 jarige man uit het Duitse Grosludershagen aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn Duitse rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 9 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ALBLASSERDAM- Op donderdagochtend, 11 november 2004, omstreeks 02.45 uur, is op de Grote Beer een 23 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In de auto van de verdachte troffen de agenten een luchtbuks aan. Deze werd in beslag genomen. In het bureau blies hij zodanig ruim boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 12 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VUIL IN BRAND
GORINCHEM- Door alert optreden van twee mannen uit Gorinchem is voorkomen dat twee winkels in brand raakten. Dit gebeurde op donderdagochtend, 11 november 2004, omstreeks 00.20 uur, in de Gasthuisstraat. Er was grof vuil tegen de winkelpanden gezet waarna dit vrijwel zeker in brand was gestoken. De mannen trokken het grof vuil, waaronder planken en deuren weg. De brandweer deed de rest en bluste de beginnende brand .Depolitieisopzoeknaardedaderen stelt een onderzoek in.