AutoRai

11-11-2004

Alfa Romeo Ski Racing Team gaat uitdaging aan

Alfa Romeo zal de komende winters met een eigen Italiaanse ski team deelnemen aan de World Cup, de Wereldkampioenschappen skiën en de Olympische Winterspelen in 2006 te Turijn.

Deze drie internationale evenementen bieden het Italiaanse ski team de mogelijkheid om het indrukwekkende aantal overwinningen verder te vergroten; Alfa Romeo klimt met deze stap op tot volwaardig participant in de snelle wereld van het alpineskiën.

Het Alfa Romeo logo prijkte reeds prominent op de tenues van de skiërs. De volgende stap is nu gezet: de oprichting van het Alfa Romeo Ski Racing Team (ARSRT), een team van professionals dat het sportieve imago van Alfa Romeo wereldwijd op de witte pistes en daarbuiten zal uitdragen. Het ARSRT bestaat uit vier vrouwelijke skisterren (Isolde Kostner, Karen Putzer, Daniela Ceccarelli en Manuela Moelgg) en vier mannen (Kristian Ghedina, Giorgio Rocca, Massimiliano Blardone en Manfred Moelgg). Het team staat onder leiding van trainers Gustav Thoeni, Flavio Roda en Tino Pietrogiovanna. Kortom, een groep van hoog gekwalificeerde en zeer ervaren mensen. Toegewijd en competitief, met de focus op winnen. Naast de piste bewegen skiërs en trainers van het ARSRT zich voort in een Alfa Crosswagon Q4.

Het ARSRT heeft al van zich doen spreken in het Oostenrijkse Sölden, waar Blardone een tweede plaats behaalde en Putzer bewees nog steeds goed mee te kunnen met een tiende plaats. De volgende World Cup races vinden plaats in Canada en de VS, gevolgd door wedstrijden in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Als grootse afsluiting fungeren uiteraard de Olympische Winterspelen, begin 2006, die dan gehouden worden in Turijn. Alfa Romeo is als officieel sponsor nauw betrokken bij dit evenement.