AutoRai

11-11-2004

Primeur Corvette tulp valt samen met introductie Corvette

Op het moment dat de compleet nieuwe Corvette in Europa wordt geĂŻntroduceerd, maakt een dieprode tulp, door zijn kwekers tot Corvette genaamd, zijn primeur op de internationale bloemenveilingen.

De Corvette tulp is de creatie van een gespecialiseerde Nederlandse bloemveredelaar, die zich liet zich inspireren door de popsong Little Red Corvette van het Prince album 1999. Dat in de tachtiger jaren in de popwereld furore maakte en nog steeds geliefd is. Omdat het een geheel nieuw gekweekte variant van de tulp betreft, spreek je over een gelimiteerd aantal bloemen. Naar verwachting zullen er dit jaar rond 20.000 dieprode Corvette tulpen over de wereld worden verspreid. Ofwel
2.000 bossen van tien bloemen.

De nieuwe tulp heeft enkele bijzondere eigenschappen: de bloem staat bijvoorbeeld prachtig en lang in bloei en groeit in een boeket niet tussen het blad uit, waardoor de compositie mooi gelijk blijft.

De eerste bloembollen zijn in november beschikbaar. Op dit moment ondergaan die een speciale voorbereidende warmtebehandeling. De primeur is voor het Corvette museum in Bowling Green, waar ze voor het eerst worden geplant. Het is de kroon op een project dat maarliefst 17 jaar heeft geduurd. Het door kruising veredelen van een nieuwe bloemvariant vergt immers enorm veel tijd en ook nadat het beoogde resultaat eenmaal is bereikt, moet de wereld nog heel lang geduld oefenen.