Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 november 2004

Aanrijding met letsel

Twee gewonden bij aanrijding

Haaksbergen

Woensdagmorgen 10 november vond omstreeks 07.40 uur op het fietspad gelegen naast de Needseweg in Haaksbergen, een aanrijding plaats tussen een fiets en bromscooter. Een 15-jarige jongen uit Neede fietste uit de richting van Neede. Hij hield niet voldoende rechts en kwam daardoor in aanrijding met een uit tegenovergestelde richting naderende bromscooter, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Haaksbergen. Beiden raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 15-jarige jongen mocht na behandeling naar huis. De 17-jarige jongen liep onder meer een gebroken kaak en een hersenschudding op en werd ter observatie opgenomen. (04-139054)

Wapenstok aangetroffen

Politie maakt proces-verbaal op na aantreffen van een wapenstok in een auto

Hengelo

Politieagenten controleerden donderdag 11 november omstreeks 03.00 uur een auto op de Pieter Breughelstraat in Hengelo en zagen in een vak van het portier een wapenstok liggen. De bestuurder, een 18-jarige man uit Gronau, deed vrijwillig afstand van het wapen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie. (04-139509)

Onderzoek brand afgerond

Tijdens onderzoek geen aanwijzingen van brandstichting gevonden

Hengelo

De technische recherche van de politie Twente heeft inmiddels het onderzoek afgerond naar de brand, die op zondagmiddag 31 oktober plaatsvond bij een autobedrijf aan de Goudstraat in Hengelo.

Door de verwoestende werking van de brand en de daarmee gepaard gaande hitte kon de oorzaak van de brand niet meer achterhaald worden. Er werden tijdens het onderzoek geen aanwijzingen gevonden die zouden kunnen wijzen in de richting van brandstichting. (04-134975)

Brandstichting

Op twee plaatsen in dezelfde straat stonden een paar otto's in brand; politie zoekt getuigen

Hengelo

Donderdag 11 november bleken rond 01.30 uur op twee plaatsen in de Robert Stolzstraat in Hengelo enkele otto's in brand te staan. In totaal ging het om 5 otto's. Mogelijk dat mensen op genoemd tijdstip iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo-Noord via het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (04-139486)

Voetganger gewond

Voetganger wordt bij oversteken door een auto aangereden en raakt gewond

Haaksbergen

Een 16-jarige jongen uit Haaksbergen stapte woensdagmiddag 10 november rond 14.30 uur bij de bushalte aan de Hengelosestraat in Haaksbergen uit de bus en stak vervolgens de straat over. Hij zag hierbij een auto over het hoofd, die op de Hengelosestraat reed en bestuurd werd door een 33-jarige man uit Delden. De automobilist kon de voetganger niet meer ontwijken en raakte de jongen met de rechter voorzijde van zijn auto. De 16-jarige jongen werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-139286)

Aanhouding na mishandeling

Verdachte aangehouden na mishandeling en bedreiging van medebewoners

Enschede

Woensdag 10 november werd omstreeks 16.50 uur gemeld dat een bewoner aan de Klomp in Enschede een medebewoner met een spiegel op het hoofd had gegooid en een ander met een mes had bedreigd. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar hen door getuigen werd gemeld dat een 40-jarige bewoner geheel was doorgedraaid en zich nu op zijn kamer bevond. De agenten troffen daar de 40-jarige verdachte aan met een mes in zijn hand. Nadat de agenten hem diverse keren hadden gesommeerd het mes weg te leggen, gooide de man het mes weg. De agenten hielden vervolgens de verdachte aan. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en werd voor nader verhoor opgesloten. Een 35-jarige man deed inmiddels aangifte van mishandeling. Hij gaf aan dat de 40-jarige medebewoner hem zonder enige aanleiding een spiegel op zijn hoofd had gegooid. Hij had hierdoor een kleine wond aan zijn oor en hoofdpijn opgelopen. De andere bewoner, die door de verdachte met een mes bedreigd zou zijn, komt nog aangifte doen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-139375)

Beroving

Vrouw wordt van haar tas beroofd; politie zoekt getuigen

Enschede

Woensdagavond 10 november liep een 18-jarige vrouw uit Enschede omstreeks 18.50 uur tussen het Stationsplein en de daarnaast gelegen parkeergarage in Enschede. Een man greep haar tas, gaf haar een duw en ging er vervolgens vandoor. Van de dader is bekend dat hij ongeveer 1.85 meter lang is. Hij droeg een dikke donkergekleurde jas tot op de heup, droeg een muts en had een shawl voor zijn gezicht. Mogelijk zijn er getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Binnenstad via het nummer 0900-8844. (04-139411)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --