Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 11 november 2004

Poging doodslag leraar

Drie jongens aangehouden

Almelo

Op maandag 1 november deed een 56 jarige rector van een scholengemeenschap gevestigd aan het Slot in Almelo aangifte van poging tot doodslag danwel poging tot zware mishandeling. Toen hij samen met twee van zijn collega's omstreeks 20.15 uur de school wilde verlaten zag hij dat er jongens op het dak van de school zaten. De jongens werden aangesproken dat zij van het dak af moesten gaan. De rector ging daarna nog even de school in. Toen hij weer uit de school kwam hoorde hij een klap naast zich. Hij zag dat een trottoirtegel van circa 30 bij 30 cm naast hem in stukken lag. De tegel werd vanaf het dak op ongeveer 1,5 meter naast de rector gegooid. Als de rector door deze tegel geraakt was had hij zwaar of dodelijk gewond kunnen raken. De Politie Twente is onmiddellijk een onderzoek gestart. Op dinsdag 9 november '04 heeft de politie drie 16-jarige jongens uit Almelo aangehouden. De jongens zijn geen (oud)leerlingen van de school. Uit onderzoek is gebleken dat één van hen de steen heeft laten vallen vanaf het dak. De jongen verklaarde dat hij de rector niet opzettelijk wilde verwonden. Hij wilde hem laten schrikken. De andere twee jongens zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De verdachte wordt vandaag, 11 november, voorgeleid bij de jeugdrechter. (04-136274)

Brandstichting

Politie Twente zoekt getuigen

Almelo

Op woensdagavond 10 november '04 was er een brandje gesticht tussen 19.45 uur en 20.00 uur bij een nooduitgang van de sporthal aan de Rembrandtlaan te Almelo. De beheerder van de sporthal heeft de brand zelf geblust. Uit onderzoek bleek dat de brand was aangestoken. De Politie Twente is op zoek naar getuigen. (04-139451.)

Oplegger gestolen en teruggevonden

De eerder gestolen trekker is teruggevonden met ander gestolen oplegger eraan gekoppeld.

Almelo/Wierden

Op woensdag 10 november '04 omstreeks 5.57 uur trof een 45 jarige werknemer van een bedrijf aan het Bedrijvenpark Twente een oplegger van zijn bedrijf aan. Hij trof de oplegger achter een trekker aan op de Rijssensestraat in Wierden. De betreffende trekker was afgelopen weekend gestolen vanaf het bedrijvenpark. Deze oplegger is gestolen tussen dinsdag 9 november 22.00 uur en woensdag 00.00 uur. De Politie Twente is onmiddellijk een onderzoek gestart. Getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen kunnen contact opnemen met de Politie Twente 0900-8844 of anoniem bellen met Bel M. 0800-7000. (04-139043)

Pizzabezorger overvallen

De jongen moest zijn geld afgeven onder bedreiging van een mes

Enschede

Een 16 jarige pizzabezorger uit Enschede meldde op woensdagavond 10 november dat hij was overvallen. De jongen moest een pizza bezorgen bij een adres aan de Minkmaatstraat in Enschede. Daar werd hij aangesproken door een man met een mes in zijn hand. De jongen moet van de man het geld uit de portemonnee aan hem geven. Na de overval heeft de jongen zijn werkgever gebeld die vervolgens de politie waarschuwde. Signalement van de dader: 24/25 jaar oud, 1.85 lang, breed postuur, kort donkerblond haar, bol gezicht, droeg een zwart lederen jas. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is opzoek naar getuigen. (04-139439)

Verdachte geeft zichzelf aan.

Hij bekende een diefstal van een auto en een woninginbraak

Enschede/Coevorden

Een 38 jarige man uit Coevorden kwam op woensdag 10 november '04 omstreeks 10.50 uur aan het politiewijkbureau in Enschede Zuid. Hij wilde zichzelf aangeven. De man bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan een diefstal van een auto van zijn vriendin in Coevorden.

Tevens bekende hij een diefstal uit een woning in de Helmerhoek in Enschede. Nadat betreffende feiten werden geverifieerd werd de man aangehouden en opgesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. (04-139128)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --