Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nijkerkers in de prijzen bij Indoormarathon De Lange Boom

11/11/2004

Nijkerk, 11 november 2004
Voor een groot en enthousiast publiek werd op zaterdagavond in manege Luxool de spectaculaire finale verreden van de indoormarathon, georganiseerd door menvereniging De Lange Boom. In deze achtste editie streden 116 aanspanningen op vrijdag en zaterdag voor een plaats in de finale.

Ook dit jaar is het De Lange Boom weer gelukt om met hulp van vele vrijwilligers en sponsors een evenement van formaat neer te zetten waar het publiek weer massaal op af kwam.

Onder de rijders zelf gezegd, lijkt het of er ieder jaar harder gereden moet worden om als eerste te eindigen, wat het publiek een spectaculaire avond bezorgde.

Henk Geurtsen eindigde bij de paard-enkelspannen als snelste, terwijl plaatselijk favoriet en regerend Nederlands kampioen klasse 1, Gijs Waaijenberg, op de derde plaats eindigde. Arjo van Kekem schreef de overwinning op zijn naam bij de pony-enkelspannen en liet daarbij Lange Boom-lid Kees van Esveld op de derde plaats achter. Bij de tweespan paarden was het Toon Jochems die met de eer ging strijken, terwijl Henk Roel Krol in de tandemrubriek zijn titel prolongeerde en daarbij Jan van Dasselaar van De Lange Boom het nakijken gaf. De finale kreeg een internationaal tintje met de overwinning van de Belgische deelnemer, Geert de Brauwer, bij de vierspannen paarden.
In een bloedstollende strijd pakte Lange Boom-voorzitter, Wim Knoppersen, de overwinning bij de tweespannen pony's net voor medeclublid Wout Kok. Winnaar van vorig jaar, Ewoud Boom, had eerder zijn finaleplaats verspeeld door een onfortuinlijke stuurfout in het twee fase parcours.
John van Dorresteijn wist de eerste prijs voor de vierspannen pony's weg te kapen voor de neus van Johan van Veluw en Aart van de Kamp jr.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en dankt alle vrijwilligers voor hun inzet.
Uitslagen:

www.luxool.nl

Wim Knoppersen,winnaar tweespan pony's