BOVAG

[s?pers.Primeur in Nederland: betalen per werkelijk gereden kilometer.

Primeur in Nederland: betalen per werkelijk gereden kilometer.

11 November 2004

Polis Direct lanceert Kilometer

Polis Direct, een verzekeraar van BOVAG, heeft zojuist als eerste Nederlandse verzekeraar een Kilometer Polis geïntroduceerd. Dit is een autoverzekering waarbij per kilometer premie wordt betaald. Dit was niet eerder mogelijk in Nederland. Met de KM Polis kan de automobilist tot 50% voordeliger uit zijn. Het Ministerie van Verkeer & Waterstaat heeft aangegeven deze nieuwe manier van het verzekeren van autos met grote interesse te volgen en heeft symbolisch de eerste KM Polis in ontvangst genomen.

Een onderzoek van Polis Direct en de Stichting Nationale Auto Pas (NAP) laat zien dat automobilisten gemiddeld 4700 kilometer minder rijden dan het aantal kilometers waarvoor ze verzekeringspremie betalen. Er valt wat dit betreft dan ook nog veel geld te besparen voor automobilisten. Dit wordt onderschreven door een onderzoek van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat. Het variabliseren van de autoverzekeringskosten is goed voor de portemonnee van de automobilist maar zorgt ook voor minder ongevallen en een afname van de milieuvervuiling. Polis Direct start samen met bij BOVAG aangesloten autobedrijven, tankstations en autowasbedrijven een intensieve landelijke campagne om de autoverzekering in Nederland te introduceren.

70% Nederlanders heeft onvoldoende invloed
Uit een recente enquête van Polis Direct onder ruim 900 automobilisten komt naar voren dat ruim 70% van de ondervraagden zeer positief staat tegenover het verzekeren per kilometer. Ze vinden o.a. dat ze nu onvoldoende tot geen invloed hebben op de hoogte van hun jaarpremie bij hun autoverzekering. Naar voren kwam verder dat 83% van de respondenten de hoogte van de premie belangrijk tot heel belangrijk vindt bij het kiezen van een verzekering. Één op de drie geënquêteerden zegt bovendien bewuster en minder te gaan rijden door betaling per kilometer.

Hoe zit de KM Polis in elkaar?
De KM Polis is gebaseerd op het variabiliseren van de autokosten. De automobilist betaalt minder naar mate hij of zij de auto minder gebruikt. Op www.kilometerpolis.nl kan de automobilist vanaf vandaag bekijken wat het financiële voordeel zou kunnen zijn met de KM Polis. Frans Nijland, adjunct directeur van Polis Direct: De polis zit vrij eenvoudig in elkaar. Aan het begin van het jaar wordt uitgegaan van het aantal te rijden kilometers in dat jaar. Rijdt een automobilist minder, dan krijgt hij of zij tot 50% van de premie terug. Wordt er meer gereden, dan betaalt de automobilist tot 50% van de premie bij. In het eerste jaar van de KM polis wordt uitgegaan van 90% van het maximum kilometrage van de vorige verzekeraar. Vanaf het tweede jaar en de daarop volgende jaren wordt de voorschotpremie bepaald op basis van het werkelijk gereden aantal kilometers van het voorafgaande jaar. Het totaal gereden aantal kilometers (met dezelfde of nieuwe auto) wordt aan het einde van het jaar bepaald op basis van uw opgave. De kilometerstand kan door ons worden gecontroleerd via Stichting Nationale Auto Pas (NAP). NAP beschikt namelijk over kilometerstanden afkomstig van de APK en onderhoudsbeurten. Recht op schadevergoeding vervalt als een automobilist een onjuiste opgave heeft gedaan en geeft Polis Direct het recht de verzekering te beëindigen. Wij regelen overigens ook het opzeggen van de oude verzekering als een automobilist besluit over te stappen op de KM Polis.

Landelijke introductiecampagne
Polis Direct start een intensieve introductiecampagne om de Kilometer Polis onder de aandacht van de automobilisten te brengen. Hiertoe worden radio, tv, Internet en gedrukte media ingezet. Ook worden duizenden bij BOVAG aangesloten autobedrijven, tankstations en autowasbedrijven binnenkort voorzien van divers promotiemateriaal. In samenwerking met gerenommeerde organisaties zoals Thule, Sony, Paramount, Sunweb en Roompot Vakantieparken kunnen zij hun klanten er met een prijzenpakket van 40.000 euro op wijzen dat het afsluiten van de nieuwe verzekering tot de mogelijkheden behoort.

Polis Direct
Polis Direct is een verzekeraar van BOVAG en gespecialiseerd in autoverzekeringen. De KM Polis wordt aan het verzekeringsaanbod van de verzekeraar toegevoegd. De automobilist kan dus ook nog steeds uit andere verzekeringsvormen kiezen. Polis Direct biedt verzekeringen aan tegen een zo laag mogelijke prijs met maximale voorwaarden. In veel gevallen garandeert Polis Direct een premie die minimaal 10% lager is dan de huidige premie van de automobilist.