Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


11 november 2004


Zutphen - Politie zoekt getuigen aanrijding


Vanmorgen vroeg rond 07.05 uur vond op de rotonde met de Kleine Omlegging een aanrijding plaats. Een 47 jarige Zutphense reed op haar snorfiets vanaf de Prins Bernhardlaan de rotonde op met de Kleine Omlegging. Op de rotonde kreeg zij geen voorrang van een blauwe personenauto, komende vanaf de Kleine Omlegging. Na de botsing is de personenauto doorgereden de Prins Bernhardlaan op richting Leeuweriklaan. De vrouw met werd letsel aan haar knie en heup overgebracht naar het Spittaal.
De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de blauwe personenauto en/of getuigen van de aanrijding. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Brummen - Politie houdt inbrekers aan


De politie heeft woensdagavond twee inbrekers op heterdaad aangehouden. Rond 20.30 uur kwam er een melding bij de politiemeldkamer, dat er in woning aan de Julianalaan zou worden ingebroken. De politie ging met een diensthond naar de woning en trof op de bovenverdieping de twee mannen aan. De verdachten, uit Brummen (18) en Beekbergen (27) hadden een deur geforceerd en werden in verband met het onderzoek ingesloten.


Terwolde - Drankrijder betrapt


Een 41 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek in de nacht van woensdag op donderdag bij een politiecontrole op de Kerkstraat onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. De man kreeg een rijverbod en een bekeuring.


Almen - Aanhangwagen toch niet weggenomen


Dinsdagmiddag (9/11) werd getracht een aanhangwagen weg te nemen vanaf een erf aan de Scheggertdijk. Getuigen hebben dit woensdag gemeld bij de politie. De getuigen zagen dat een manspersoon de aanhangwagen achter een donker bruine auto koppelden en wegreed. Waarschijnlijk was de aanhangwagen niet goed bevestigd, omdat de persoon bij het wegrijden de aanhangwagen verloor.


Eerbeek - In auto's ingebroken


In de nacht van dinsdag op woensdag (10/11) werd ingebroken in twee auto's aan de Gaspeldoorn. Van de auto's werd een portier vernield. Weggenomen werden onder andere een autoradio cd-speler en geld.


Voorst - Woninginbraak


In een woning aan de Kervelstraat werd in de nacht van dinsdag van woensdag (10/11) ingebroken. Men wist in de woning te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere een laptop, een mobiele telefoon en geld.


Teuge - Bromfietser geeft fietser kopstoot


Een 15 jarige jongen uit Twello heeft gisterenmiddag aangifte bij de politie gedaan nadat hij woensdagmorgen gewond raakte, toen een onbekend gebleven man hem een kopstoot gaf. De jongen fietste omstreeks 08.30 uur met een groepje jongens over het fietspad van de Rijksstraatweg richting Apeldoorn. Zij fietsen met zijn vieren naast elkaar. Een bromfietser wilde inhalen, maar moest vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Een meisje op de bromfiets, die achter de bromfietser reed botste hierdoor zacht tegen de bromfietser. Hierop reed de bromfietser richting het groepje fietsers en gaf één van hen een duw. Toen de andere jongens, waaronder de 15 jarige, hier op reageerden, stapte de man af en gaf de jongen uit Twello een kopstoot. De bromfietser had hierbij de helm nog op. De jongen moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zijn neus zwaar gekneusd was. De man reed op een zilverkleurige bromfiets en droeg een mat zwarte integraalhelm. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.


Zutphen - 41 fietsers in de binnenstad


Woensdagmiddag werd door de politie samen met stadswachten een controle gehouden in de binnenstad en bij de kruising Gerard Doustraat / Tadamasingel.
Bij deze controle werden 41 fietsers betrapt op het fietsen in de binnenstad. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien.
Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 1x parkeren zonder vergunning, 22x parkeren in parkeerverbodzone, 6x rijden met de auto in de binnenstad, 7x rijden door rood licht, 3x parkeren op de stoep, 1x parkeren voor een uitrit en 20x fietsverlichting niet in orde. Van een 20 jarige Brummenaar werd de scooter in beslag genomen, omdat deze niet verzekerd was.


Warnsveld - Fietsencontrole scholen


Dinsdag (9/11) werden bij alle vijf basisscholen de fietsen gecontroleerd van de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Er zijn in totaal 480 fietsen gecontroleerd. Hiervan waren er 155 niet in orde. Het betrof vooral kleine gebreken, zoals fietsverlichting kapot en geen reflectoren in de wielen. De kinderen, waarvan de fietsen in orde waren, kregen een OK-sticker.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --