Lijst Pim Fortuyn


Fractievoorzitter Van As verbijsterd over stupide actie LPF-partijvoorzitter

11/11/2004 - De Tweede-Kamerfractie van de Lijst Pim Fortuyn, die 24 augustus jl. het lidmaatschap van de eigen partij opzegde vanwege de bestuurlijke wanorde, reageert met afschuw en verbijstering op het bericht dat de voorzitter van hun voormalige politieke partij een valse dreigbrief aan Mat Herben en zijn eigen partij heeft gestuurd. Als afzender werd een Islamitische groepering vermeld.

Fractievoorzitter Van As is verbijsterd: Het getuigt van een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef om in deze zeer gespannen periode op deze manier olie op het vuur te gooien. Bovendien wordt hiermee de Islamitische gemeenschap in een kwaad daglicht gesteld. De idiote actie bevestigt ons eens te meer dat onze beslissing om de partij LPF te verlaten de juiste is geweest.

De LPF-fractie wil het debat over het gevaar van moslimextremisme graag op een scherpe, maar wel zuivere en inhoudelijk correcte wijze voeren. De actie van de partijvoorzitter kunnen wij daarom alleen maar ten strengste veroordelen.