Ingezonden persbericht

Samenwerking LG Electronics met Tech Data in distributie LG-monitoren

Almere, 11 november 2004 - LG Electronics is per 1 november een samenwerkingsverband aangegaan met Tech Data voor de distributie van LG-monitoren. Het partnership biedt LG de mogelijkheid om de afzet van haar monitoren te vergroten, met name in het MKB-segment.

"Om de verkoop van onze monitoren te laten groeien, hebben we een 'broadliner' nodig die met alle partijen in Nederland samenwerkt", zegt Jeroen Rijkers, sales manager bij LG. "In de retail-sector zijn we al sterk vertegenwoordigd. Met Tech Data kunnen we een groter aandeel realiseren bij de zakelijke reseller, ons distributievermogen vergroten en ook de grote groep midden- en kleinbedrijven bereiken. We willen in alle segmenten waarin we in Nederland actief zijn een top drie positie behalen. Het partnership met Tech Data past in dit streven", zegt Rijkers.

Tech Data voert meerdere A-merken. Door de samenwerking met LG kan Tech Data uitbreiden met monitoren uit het hogere middensegment.

Over LG Electronics
LG Electronics is één van de grootste elektronicaproducenten ter wereld en maakt deel uit van de LG Groep. De wereldwijd opererende groep is actief op het gebied van elektronica, telecom, chemie, energie, financiële en overige dienstverlening. De LG Groep telt meer dan 130.000 medewerkers.

LG Electronics verkoopt consumentenelektronica, huishoudelijke producten, IT- en telecommunicatieproducten. LG Electronics werd opgericht in 1958 en heeft sindsdien de wereldmarkt veroverd met innovatieve producten voor consumenten en professionals. De omzet van LG Electronics in 2003 bedroeg 30,5 miljard US dollar. Wereldwijd heeft LG Electronics meer dan 66.000 medewerkers. Sinds 1999 is LG Electronics actief in Nederland en België, hoewel het bedrijf al langer in Europa en in de Verenigde Staten levert. Het hoofdkantoor van LG Electronics Benelux is gevestigd in Almere. Voor meer informatie: www.lge.nl