Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 november 2004


Epe - fietsenverkoop.

Op zaterdag 20 november 2004 vind er weer een fietsenverkoop plaats bij het politiebureau te Epe, aan de Heerderweg. Van 10.00-10.30 uur is er gelegenheid om de gevonden fietsen te bekijken. Vervolgens kan er van 10.30-11.00 uur door gedupeerden, van wie de fiets niet is teruggevonden, een fiets worden gekocht.
Alle fietsen uit de gehele gemeente, inclusief Emst, Vaassen en Oene, worden ondergebracht op het politiebureau in Epe.
Deze verkoop is alleen bestemd voor gedupeerden met een bewijs van aangifte van diefstal fiets.


Nunspeet - auto over de kop.

Op woensdag (10-11) vond er rond 20.25 uur een verkeersongeval plaats op de A28
thv parkeerplaats Willemsbos. Een 28-jarige man uit Rotterdam reed met zijn bestelauto op de linker rijbaan in de richting Zwolle, toen de auto door onbekende oorzaak begon te slingeren. De auto belandde op de linker zijkant en gleed ver- volgens 50 meter door over de rijbaan. De chauffeur en zijn passagier werden ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Er werden geen verwondingen geconstateerd. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Heerde - kop-staartbotsing.

Op woensdag (10-11) vond er rond 15.05 uur een kop-staartbotsing plaats op de
Eperweg. Een 20-jarige automobilist uit Elburg zag te laat dat de 42-jarige automobiliste uit Heerde voor hem stilstond en een botsing was het gevolg.
Beide voertuigen hadden forse schade en de auto van de man uit Elburg moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Nunspeet - rijden in onverzekerde auto.

Bij een politiecontrole op woensdag (10-11) werd rond 14.20 uur op de A28 werd geconstateerd dat een 38-jarige automobilist uit Emmen in een onverzekerde auto
reed. De auto werd meegenomen naar het bureau en de eigenaar mag 'm ophalen als de verzekering geregeld is. De man kan een boete tegemoet zien.


Nunspeet - 8 automobilisten bekeurd.

De politie heeft op woensdag (10-11) tussen 17.00-18.00 uur een controle uitgevoerd op de Spoorlaan, zijnde een eenrichtingsweg. Regelmatig ondervinden buurtbewoners overlast van verkeersdeelnemers die het verkeersbord negeren en tegen de rijrichting inrijden. Er werd aan 8 bestuurders een boete à E 45,- uitgereikt.
De bewoners spraken hun tevredenheid uit over de actie van de politie.


Elburg - drankrijder betrapt.

Een 50-jarige automobilist uit Elburg bleek bij een politiecontrole op woensdag
(10-11) rond 19.00 uur op de Jufferenstraat onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0,9. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete.


Harderwijk - verkeersongevallen.

Op woensdag (10-11) vonden er twee verkeersongevallen plaats.
Rond 11.35 uur wil een 35-jarige automobiliste uit Hierden rechtsaf slaan op De Wittenhagen om een parkeervak in te rijden. Achter haar rijdt een 17-jarige snorfietsster uit Harderwijk. Door onduidelijke oorzaak ontstond er een aanrijding en raakte de bromfietser gewond aan haar gebit en moest zich onder behandeling stellen van de kaakchirurg.
Rond 13.15 uur verliet een 35-jarige automobiliste uit Harderwijk een uitrit aan de Nassaulaan zag daarbij een 24-jarige automobiliste uit Hulshorst over het hoofd. Een botsing was het gevolg. Beide vrouwen raakten licht gewond waarvan de Harderwijkse voor onderzoek werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - insluiping bedrijf.

Op woensdag (10-11) vond er tussen 14.30-15.50 uur een insluiping plaats bij een bedrijf aan de Weiburglaan. Ontvreemd werden onder meer een mobiele telefoon, een rijbewijs en bankpasjes.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --