Politie Limburg-Zuid

Datum ( 11 november 2004

Maastricht; politie zoekt aanrander

De politie is op zoek naar een man die woensdagavond omstreeks 22.00 uur op de Via Regia in Maastricht een 18-jarige inwoonster uit Veldwezel (B) heeft aangerand. De dader reed op een bromfiets, terwijl het slachtoffer op de fiets was. Beiden reden in de richting van Belgische grens. Toen het slachtoffer ter hoogte van Dousberg was, passeerde de man haar en stopte even verderop. Nadat het slachtoffer de man voorbij was gereden, kwam hij naast haar rijden. Vervolgens betastte hij haar onzedelijk, waarna hij verder reed en de Koffiemolenweg afslaat. De man droeg een zwarte helm.

Berg en Terblijt; 25 km/u te hard met teveel drank op

Woensdagavond omstreeks 20.20 uur werd op de Rijskweg in Berg en Terblijt een 27-jarige inwoner uit Margraten aangehouden. De man had met zijn auto te hard gereden terwijl hij teveel alcohol had gedronken. Met de lasergun werd een snelheid gemeten van 105 km/u, terwijl de toegestane snelheid 80 km/u bedroeg. Toen agenten de man wilden laten stoppen, passeerde hij een voor hem rijdende auto aan de rechterzijde. Vervolgens negeerde hij een stopteken en verhoogde hij zijn snelheid. Met behulp van andere politieauto's kon de man uiteindelijk tot stoppen worden gedwongen. De Margratenaar had een bloed/alcoholpromillage van 1,7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kerrkade; automobilist aangehouden met cocaïne in zijn gezicht

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 01.30 uur werd op de Valkenhuizerlaan in Kerkade een 38-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. De man reed in een auto en rook naar het gebruik van alcohol. Verder zagen agenten die hem controleerden, dat er een hoeveelheid wit poeder aan zijn neus zat. Hierop verklaarde de Heerlenaar dat hij juist cocaïne had gebruikt. In verband met de vaststelling van het bloed/alcoholpromillage en het gebruik van harddrugs, werd van hem een bloedproef genomen.

Maastricht, rijdende bom
De politie in Zuid Limburg heeft woensdagmiddag omstreeks 18.00 uur een personenauto die bomvol was geladen met vuurwerk, uit het verkeer genomen. Agenten zagen de betreffende auto via autoweg A2 ter hoogte van Eijsden vanuit Belgie Nederland binnenrijden. Bij controle bleek dat de bestuurder van de auto, een 51-jarige inwoner van Amsterdam, zijn auto had volgeladen met in totaal 30 zogenaamde Chinese rollen. Elke rol bestaat uit honderdduizend rotjes. Het vuurwerk had een totaal gewicht van 249 kilogram. De man verklaarde dat hij het vuurwerk in België had gekocht voor 1350 euro. Het vuurwerk werd in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. ( zie bijgevoegde foto)

Kerkrade; politie zoekt schennispleger

De politie is op zoek naar een man die woensdagmorgen omstreeks 08.30 uur op het Olmenplein in Kerkrade openbare schennis pleegde tegenover een 13-jarig meisje uit die plaats. De man liep aanvankelijk vóór het meisje. Toen het meisje op zeker moment de andere kant opliep, deed de man hetzelfde. Op zeker ging hij vóór het meisje staan waarbij hij zijn broek liet zakken. Hierna verdween hij.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
---- --