Korps Landelijke Politiediensten

Audi A4 veroorzaakt ongeval en gewonden op rijksweg A9

Ouder-Amstel 11-11-2004 - De bestuurder van een onbekend gebleven donkere Audi A4 Avant heeft woensdag 10 november 2004 om 12.55 uur op de rijksweg A9 ter hoogte van Ouder-Amstel een ernstig ongeval veroorzaakt waarbij vier gewonden vielen. De Audi A4, welke was voorzien van groene handelaarkentekenplaten, is doorgereden. De Verkeerspolitie is op zoek naar getuigen en de inzittenden van de donkerkleurige Audi A4 Avant. Zij kunnen zich melden bij het operationeel Centrum in Driebergen 0343-535353 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De bestuurder van een rode Volkswagen Golf, met vier inzittenden, reed op de rijksweg A9, op de meest linker rijstrook richting Amsterdam. Achter de Golf reed een donkerkleurige Audi A4 Avant voorzien van een groene FH-plaat, een zogenaamd handelaarkenteken.

De bestuurder van de Audi haalde de Golf op een gegeven moment rechts in. In de Audi zaten twee jonge mannen van Turkse of Marokkaanse afkomst. Op het moment dat de Audi voor de Golf op de linker rijstrook ging rijden remde de Audi hard af. De bestuurder van de Golf remde ook uit volle macht en wist hiermee een aanrijding te voorkomen. De Audi reed hard weg en de Golf wilde ook wegrijden vanuit stilstand. De Golf werd echter met een snelheidsverschil van ongeveer 60 km/u aan de achterzijde aangereden door de bestuurder van een Seat die achter een bestelbusje vandaan kwam vanaf de middelste rijstrook. De vier inzittenden van de Golf raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het AMC en VU in Amsterdam. De Golf en de Seat waren total loss. Het ongeval zorgde voor de nodige verkeershinder op de rijksweg A9.