Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 11 november

Hoorn 11-11-2004 - 15.34 uur

Aanrijding met letsel
Berkhout, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagavond omstreeks 18.15 raakten twee bestuurders van personenauto's gewond bij een aanrijding op de A7 onder Berkhout. Een 41-jarige man uit Scharwoude kwam vanuit de richting Purmerend en zag te laat dat het verkeer voor hem langzamer reed. Toen hij remde, raakte zijn auto in een slip en klapte tegen de vangrail. Achter deze man reed een 28-jarige Groningen. Hij kon niet op tijd meer remmen en botste tegen de auto van de man uit Scharwoude. Beide bestuurders werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. De auto's raakten rondom beschadigd.

Met drank op tegen boom
Hoorn, donderdag 11 november 2004.
Op donderdagmorgen omstreeks 03.40 uur raakte een 30-jarige vrouw uit Amsterdam met haar auto van de Keern in Hoorn. Op het weggedeelte tussen de Geldelozeweg en de Slotenmaker reed zij door een heg en vervolgens tegen een boom. Bij controle bleek de vrouw alcohol te hebben gedronken. Zij blies 600 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microram alcohol per liter uitgeademde lucht). De vrouw kreeg een bekeuring en moest haar rijbewijs inleveren.

Inbraak in woning
Enkhuizen, donderdag 11 november 2004.
Op donderdagmorgen omstreeks 04.15 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Akkers in Enkhuizen geluiden komen uit zijn woonkamer. Toen hij ging kijken, zag hij nog juist een man de woning uit rennen. De bewoner zette de achtervolging in, maar kon de inbreker niet achterhalen. Uit de woning bleken ondermeer bankpassen te zijn ontvreemd.