Politie Zaanstreek-waterland


10:30 10-NOV-04
EDAM, ZEEVANGSDIJK

Man komt niet thuis na fietstocht

Van de 39-jarige Bernardus Coenradus Huisink uit Edam is, nadat hij dinsdagmiddag op zijn fiets richting Hoorn vertrok, niets meer vernomen. De man is op een grijze, oud model, Batavus herenfiets met vermoedelijk een fietstas rond 14.00 uur vertrokken uit Edam. Ben is een opvallend 190 cm lange, magere man. Hij heeft lang donkerblond haar en is donker gekleed. Hij praat moeilijk en is mogelijk verward. Iedereen die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de Regiopolitie Zaanstreek-Waterland, bureau Purmerend, telefoon 0900-8844. Op www.vermistepersonen zijn foto's van Ben te zien. (ook bijgevoegd in deze mail)

14:41 10-NOV-04
PURMEREND, EUFRAATLAAN
Sigaretten in plaats van vuurwerk
De politie kreeg een melding over een partij vuurwerk en heeft daarom in een woning een onderzoek ingesteld. De agenten gingen tegen de wil van de 51-jarige bewoner naar binnen en troffen daar geen vuurwerk aan. Wel werd in de garage een complete kookeenheid aangetroffen met een flinke voorraad rijst en veel schoonmaakmiddelen. 29 Sloffen sigaretten, waarover geen accijns is betaald, zijn in overleg met de douanerecherche in beslag genomen. De douane doet verder onderzoek naar de herkomst van de sigaretten.

04:49 11-NOV-04
PURMEREND, ZUIDERPOLDER (bloemenbuurt)

Actieve stenengooier

Bij de politie is aangifte van vernieling gedaan door een tiental bewoners van de bloemenbuurt en omgeving. In de vroege donderdagochtend zijn ruiten van woningen vernield door ze met stenen te bekogelen. Van een vroege trein werd nabij het station een ruit met een stenen beeldje vernield. Op de Chrysantenstraat is een autoruit ingeslagen. Hierbij zijn twee jongens weggelopen. De politie surveilleert extra in de buurt.

16:40 11-NOV-04
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Politie houdt fietsendieven aan

De politie heeft twee inwoners van Amsterdam aangehouden die vermoedelijk op gestolen fietsen reden. Een 17-jarige jongeman reed op een fiets waarvan het slot was doorgeknipt of -geslepen. Zijn even oude vriend bestuurde een fiets waarvan het framenummer is weggeslepen. De agenten waren in de buurt aan het surveilleren in het kader van project Puntmuts waarin politie en anderen onder andere speciaal letten op fietsendiefstallen, zakkenrollerij en winkeldiefstallen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

10:30 11-NOV-04
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Lastige klant NS aangehouden

Een 23-jarige man uit Amsterdam is aangehouden omdat hij de conducteur zou hebben bedreigd. Vermoedelijk heeft de man ingebroken in het hokje van de conducteur en bleek hij in het bezit van een mes en een vals biljet van 50 euro. De politie heeft de man meegenomen en overgedragen aan de spoorwegpolitie.


18:51 10-NOV-04
KATWOUDE, HOOGEDIJK
Een 30-jarige man uit Volendam reed in de auto van zijn vader toen deze er ineens mee stopte. Zelfs het licht ging uit. Er verscheen rook en de auto begon spontaan te branden. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat de auto is uitgebrand. Het takelbedrijf heeft het wrak afgesleept.

13:38 10-NOV-04
OOSTZAAN, RIJKSWEG A8

Vrouw gewond bij aanrijding

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een 29-jarige vrouw uit Westwoud met haar auto tegen de vangrail reed na te zijn geraakt door de auto van een 40-jarige man uit Almere. Volgens getuigen zouden twee andere auto's de aanrijding hebben veroorzaakt door roekeloos of agressief verkeersgedrag.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-111104

07:00-08:00
PROVINCIALEWEG N246, ASSENDELFT

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Heerhugowaard omdat hij 50 km per uur te hard reed. De man werd betrapt op de Provincialeweg N246 in Assendelft tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto.

AMSTERDAM, A-10
Radardetector in beslag genomen
Woensdag hebben agenten van het verkeershandhavingteam op de A10 een radardetector in beslag genomen. Een 69-jarige vrouw had de verklikker in haar auto. De radardetector-detector in de politieauto verried de aanwezigheid van het apparaat toen zij auto naderden. Daarop werd de vrouw aan de kant gezet en werd de radardetector in beslaggenomen.

13:30-16:00 10-NOV-04
WORMERVEER, WANDELWEG, VOLTASTRAAT, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Tientallen inzittenden bekeurd voor niet dragen autogordel
Woensdagmiddag hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam op diverse wegen in Wormerveer een gordelcontrole. Op de Wandelweg, de Voltastraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden in totaal 24 bestuurders en inzittenden bekeurd. Allen kregen een boete van 45 euro. Tijdens de controle werden verder nog vijf automobilisten en één bromfietser bekeurd wegens te hard rijden (3x), het rijden met de telefoon in de hand (2x) en het onnodig voeren van mistlicht. De hoogste snelheid bedroeg 104 km per uur en werd gemeten op de Provincialeweg.


19:00-21:30 10-NOV-04
ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT, VELDBLOEMENWEG
Drankrijders
Op de Veldbloemenweg en de Dr HG Scholtenstraat in Zaandam werd woensdagavond een alcoholcontrole gehouden. Een 46-jarige Zaandammer werd aangehouden omdat hij ruim twee keer zoveel drank op had als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. De man kan rekenen op een boete van minimaal E 480,=. Tijdens de controle werden in totaal 138 bestuurders gecontroleerd. Dinsdagavond laat werd op de Czaar Peterstraat ook een drankrijder aangehouden. De 25-jarige Zaandammer kan rekenen op een boete van minimaal E 220,=.

09:15-12:00 10-NOV-04
DEN ILP
Nauwelijks hardrijders
In Den Ilp werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Slechts acht bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km per uur terwijl enkele honderden bestuurders de radarauto passeerden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 86 km per uur.


09:45-12:00 10-NOV-04
EDAM, OOSTERWEG
50 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Oosterweg in Edam werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 111 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een maximumsnelheid van 60 km per uur. Acht procent van alle bestuurders overschreed de snelheidslimiet.


---- --