Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 11 november 2004

(
Nieuwveen - Diefstal vanaf graf
Onbekenden hebben tussen dinsdag 19 en vrijdag 22 oktober jl. vanaf een graf op de begraafplaats aan de Kerkstraat een op zonne-energie werkende lantaarn gestolen. Ook werd een betonnenvlinder van het graf afgebroken. De vlinder werd echter bij het graf teruggevonden en kon worden teruggeplaatst. Een inwoner uit Zevenhoven deed vanmorgen aangifte van de diefstal. De politie stelt een onderzoek in maar hoopt dat de dief de lantaarn zal terugplaatsen en vraagt dit dan ook.


Boskoop Identiteit omgekomen fietster bekend

De politie heeft de identiteit van de onbekende fietster achterhaald die woensdag 10 november op de Reijerskoop is omgekomen na een verkeersongeval. Het betreft een 23-jarige vrouw uit Boskoop. Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hazerswoude-Dorp reed omstreeks 17.45 uur vanuit de richting A.P. van Neslaan en sloeg rechtsaf de Reijerskoop op richting de Hefbrug. Een aanrijding met de fietster was het gevolg. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Waddinxveen - Politie ontmantelt hennepkwekerij
Op woensdag 10 november heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld in een pand op het bedrijventerrein Coenecoop. De kwekerij werd aangetroffen na een tip van een ander politiekorps, dat onderzoek verricht naar hennepteelt.
In het pand waren drie afzonderlijke ruimtes ingericht voor de teelt van hennep. Er werden naar schatting 3000 plantjes aangetroffen. Gelet op de aanwezige apparatuur en de wijze waarop deze was aangebracht, kon worden vastgesteld dat het om een professionele kwekerij ging.
De kwekerij is door een daartoe gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en afgevoerd ter vernietiging. Omdat de benodigde stroom illegaal van het electriciteitsnet werd getapt heeft het electriciteitsbedrijf de stroom afgesloten. De Goudse eigenaar van het pand verklaarde de ruimte verhuurd te hebben en niets af te weten van de aanwezigheid van de kwekerij.


Gouda Politie ontmantelt hennepkwekerij

De politie heeft donderdagmorgen, 11 november, twee hennepkwekerijen ontmanteld. Na enkele anonieme tips heeft de politie een onderzoek ingesteld. In een woning aan het Koekoekplein werd in de kelder een kwekerij aangetroffen waarvan de hennepplanten recent waren geoogst. In een woning aan de Turfsingel werd een kwekerij met 220 planten aangetroffen. In de woning werd een 57-jarige man aangehouden. Alle goederen en planten van beide kwekerijen zijn in beslaggenomen en zullen worden vernietigd.


Schoonhoven Fietster rijdt tegen vrachtauto

Donderdag 11 november omstreeks 13.30 uur vond op de kruising Rotterdamseweg/ Boerhaavelaan een verkeersongeval plaats. Een 44-jarige fietster uit Schoonhoven reed over de Boerhaavelaan in de richting van de Rotterdamseweg. Op de kruising sloeg zij rechtsaf de Rotterdamseweg op. De vrouw reed in de bocht tegen de achterzijde van een vrachtwagen en kwam ten val. De vrouw liep een hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nieuwegein. Vermoedelijk heeft de chauffeur van de vrachtwagen het ongeval niet opgemerkt.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --