Nieuw betaalbaar, snel en multifunctioneel product maakt onderdeel uit van strategie om copier-markt te transformeren

UTRECHT, 11 november 2004 - HP introduceert veertien nieuwe oplossingen op het gebied van imaging, printen en digitale informatiestromen, waaronder een baanbrekend multifunctioneel product dat voor middelgrote en grote organisaties een goedkoop en snel alternatief vormt voor dure en complexe copiers.

Het hoogtepunt van deze annoncering is de HP LaserJet 4345mfp. Dit vormt een heel interessant alternatief voor de gangbare zakelijke copiers, doordat het soortgelijke prestaties biedt - tot 45 pagina's per minuut - tegen een derde van de kosten van vergelijkbare apparatuur.

Op grond van feedback en dagelijkse gebruiksscenario's van klanten van HP werd de HP LaserJet 4345mfp ontwikkeld. Deze printer biedt uitgebreide maar eenvoudig te gebruiken beheerfunctionaliteit voor grotere IT-efficiency en tevreden gebruikers. En in tegenstelling tot traditionele copier-contracten vereist deze 4345mfp geen aanschaf van kostbare servicecontracten. In plaats daarvan worden klanten aangemoedigd om zelf te beslissen welk niveau van ondersteuning het beste tegemoet komt aan hun zakelijke vereisten.

Bedrijven over de hele wereld in een veelheid van industrieën zien zich dagelijks voor dezelfde uitdaging geplaatst: geld besparen en tegelijkertijd een groeiende gebruikersschare beter bedienen in het licht van toenemende concurrentie. HP helpt deze uitdaging tot een goed einde te brengen, met een uiteenlopende reeks imaging- en printoplossingen alsmede producten en services, die de complexiteit en de kosten helpen verminderen en zakelijke processen en document-workflows verbeteren.

"HP constateert dat tachtig procent van de gebruikers betaalt voor copiers die zijn voorzien van mogelijkheden en functies die maar zelden worden gebruikt. De HP LaserJet 4345mfp biedt de prestaties en betrouwbaarheid die klanten willen, maar laat ze niet betalen voor de extra's die zij toch niet nodig hebben," zegt Vyomesh Joshi, executive vice-president Imaging and Printing Group van HP. "Met de nieuwe oplossingen van vandaag beantwoordt HP de reële behoeften van haar klanten, waardoor zij geld kunnen besparen en de productiviteit kunnen laten groeien."

Baanbrekende producten en oplossingen
HP heeft zijn aanbod van print- en digitale informatie-oplossingen uitgebreid om klanten productievere en efficiënte opties te bieden voor het verbeteren van de document-workflow en het -beheer, zodat de waarde van hun IT-bronnen beter ontsloten kan worden. Het nieuwe product-aanbod breidt HP's Total Print Management-initiatief verder uit, waardoor klanten over een flexibele printomgeving kunnen beschikken. Zo beschikken bijvoorbeeld alle vandaag geannonceerde HP MFP's over een controlepaneel en een intuïtieve gebruikersinterface, waardoor systeembeheerders hier minder werk aan hebben en eindgebruikers meer tevreden zijn.

De nieuwe multifunctionele, volume- en kleurprintoplossingen van HP omvatten (tenzij anders vermeld zullen alle producten naar verwachting beschikbaar zijn vanaf 30 november aanstaande):


* HP LaserJet 4345mfp series. Deze serie biedt de dagelijkse functionaliteit (printen, kopiëren, scannen en faxen) in één apparaat dat klein genoeg is om op het bureau te plaatsen. Hierdoor is het ideaal voor bedrijven met een beperkt vloeroppervlak. De HP LaserJet 4345mfp is gebouwd op basis van de toonaangevende HP LaserJet-technologie en beschikt over netwerk- en managementmogelijkheden, waaronder HP Web Jetadmin. Daardoor is het een ideale printoplossing voor bijna elke kantooromgeving. De verwachte winkelprijs bedraagt vanaf 2599 US dollar.


* HP LaserJet 9040mfp en HP LaserJet 9050mfp. Ideaal voor grote werkgroepen die een efficiënte workflow met zorgeloze betrouwbaarheid vereisen. Deze apparaten bieden de vereiste functionaliteit, zoals hoge-resolutie afdrukken en een kopieersnelheid van respectievelijk 40 en 50 pagina's per minuut (ppm). Deze snelle apparaten vergroten de productiviteit tijdens het afdrukken, kopiëren, faxen en digitaal verzenden. De verwachte winkelprijzen beginnen bij 9999 dollar.


* HP Color LaserJet 9500mfp. Dit multifunctionele kleurapparaat - met name ontworpen voor veeleisende werkgroepen en afdelingen - kan in kleur printen, kopiëren, scannen, scan-to-email, analoog faxen en document-finishing verzorgen, alles in een enkel apparaat. De verwachte winkelprijs begint bij 12.549 dollar.


* HP LaserJet MFP Analog Fax Accessory 300. Deze eenvoudig te installeren interne faxkaart voor HP MFP's verbetert de workflow-productiviteit en breidt de functionaliteit verder uit. Verwachte winkelprijs is vanaf 249 dollar.


* HP Designjet 4000 series. Deze grootformaatprinter is voorzien van HP's nieuwe Double Swatch-technologie, die hogere prestaties biedt zonder dat de beeldkwaliteit hier onder te lijden heeft. Het apparaat maakt op hoge snelheid zowel kleuren- als monochrome afdrukken van maximaal 106 cm breed met een uitstekende lijnaccuratesse en beeldkwaliteit en kan op afstand worden beheerd. De HP Designjet 4000 series is ideaal voor lijntekeningen, grafische afbeeldingen, landkaarten, computer-gegenereerde afbeeldingen en presentaties voor middelgrote en grote bedrijven. De HP Designjet 4000 is naar verwachting beschikbaar vanaf 7 februari 2005 en heeft een geschatte winkelprijs vanaf 9995 dollar.

Innovatieve technologieën van HP
HP biedt de industrie opnieuw digitale informatie-oplossingen, die op een snelle en betaalbare manier data kunnen transformeren van statisch naar dynamisch. De vandaag geïntroduceerde oplossingen zijn:


* HP 9200c Digital Sender. Gebruikers kunnen documenten makkelijk en accuraat direct scannen naar e-mail, faxservices, netwerkmappen en content- of documentmanagementsystemen, terwijl de kosten verminderen en de productiviteit verbetert. De verwachte winkelprijs begint bij 3199 dollar.


* HP Digital Sending Software 4.0. Klanten kunnen hun zakelijke kernprocessen optimaliseren en de verwerking van belangrijke zakelijke documenten stroomlijnen met de HP Digital Sending Software 4.0. Omdat deze software volledig geïntegreerd kan worden met bestaande IT-infrastructuren, kunnen klanten de opbrengsten maximaliseren en risico's en kosten verminderen. Verwachte verkoopprijs begint bij 399 dollar.


* HP Digital Send Authentication Solution (DSAS). HP DSAS is ontworpen voor de HP Officejet 9100 series en biedt een beveiligde gebruikersauthenticatie volgens NT-domeinen. Hierdoor kunnen uitsluitend gelegitimeerde gebruikers het netwerk benaderen via een alles-in-één apparaat - een betrouwbare en betaalbare manier om de netwerkbeveiliging voor het digitaal verzenden van documenten of andere taken snel te verbeteren. De verwachte beschikbaarheid is per 1 januari 2005, met een geschatte straatprijs vanaf 299 dollar.


* HP AutoStore. De industriestandaard voor het geautomatiseerd inlezen van diverse typen analoge en digitale bestanden (teksten, foto's, formulieren, etc.) via verschillende invoerkanalen (TWAIN, USB, SMTP, etc.). HP AutoStore stelt IT-managers in staat om deze complexe inleesprocessen naar informatiemanagementsystemen volledig te controleren en te beheren. Hierdoor kunnen bedrijven de kosten drastisch verminderen, neemt de productiviteit toe en verminderen de risico's. HP AutoStore biedt nu de optie van ondersteuning, onderhoud en upgrades door HP via de bekroonde HP Care Packs. Ook is AutoStore compatibel met niet-HP apparatuur en beschikt het over vele nieuwe modules. HP AutoStore is een OEM-versie van NSi AutoStore en is ontwikkeld met behulp van HP's open ontwikkelplatform Chai. Dit product is het resultaat van een vijfjarige samenwerking tussen beide bedrijven, met als doel om klanten een versie van superieure kwaliteit en functionaliteit te bieden. HP Autostore is compatibel met alle 'Chai-enabled' HP LaserJet MFP's en Digital Senders en zal wereldwijd via HP-resellers beschikbaar komen. De software heeft een verwachte winkelprijs vanaf 3042 dollar.


* HP Digital Pen en Paper. De HP Digital Pen 250 is nieuw voor het HP Forms Automation Solution (FAS) systeem. Dit is een verbeterde digitale pen met een slank ontwerp, betere fysieke beveiliging en een aanzienlijk geheugen - de pen kan maximaal tweehonderd pagina's formulieren bewaren alvorens een download nodig is. HP FAS ondersteunt nu ook extra HP-printers en nieuwe digitale lay-out gereedschappen om het ontwerpen van formulieren te automatiseren. De HP Digital Pen 250 is vanaf heden beschikbaar voor een verwachte winkelprijs vanaf 200 dollar.


* HP Web Jetadmin 7.8. HP's nieuwste uitbreiding op haar toonaangevende software voor imaging en printmanagement laat klanten één oplossing gebruiken om hun heterogene imaging- en printomgevingen te beheren. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer: waarschuwingen over een apparaat, diagnostiek en configuratiemogelijkheden voor HP en niet-HP apparatuur, configuratie van HP MFP digitale send-to-email- en faxinstellingen, automatische apparaatconfiguratie, een plug-in om met pc's verbonden printers te ontdekken en een certificatieprogramma voor geavanceerd management van niet-HP apparatuur. De software is nu gratis te downloaden via http://www.hp.com/go/webjetadmin.


* HP Web Jetadmin Report Generation Plug-in v2.0. Gebruikers kunnen hiermee gegevens omtrent printer-, papier- en inktgebruik eenvoudig verzamelen, opslaan en weergeven. Nieuwe mogelijkheden laten gebruikers papier- en inktverbruik beter bijhouden en voorspellen, terwijl ook het aantal beschikbare apparaten wordt getoond en fouten worden genoteerd. Dit verbetert de productiviteit en vermindert de invloed op het netwerk. De software is vanaf heden gratis te downloaden van http://www.hp.com/go/wja_reports.


* HP Web Delivery 1.5.1. Bedrijven kunnen vertrouwen op HP Web Delivery 1.5.1 voor het opsturen van bedrijfskritische documenten naar het web. In toevoeging op de verschillende mogelijkheden voor het verzenden (met ontvangstmelding) van documenten die al standaard in vorige versies aanwezig waren, verbetert HP Web Delivery 1.5.1 de prestaties door geoptimaliseerde verzendrijen en een betere gebruikersinterface te bieden. HP Web Delivery 1.5.1 is onmiddellijk beschikbaar en heeft een geschatte winkelprijs vanaf 25.000 dollar per HP Web Delivery-server. Gedetailleerdere informatie over de in dit persbericht vermelde producten is beschikbaar op webadres http://www.hp.com/go/EIP2004.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $78,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl