Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Hoogeveen 11-11-2004

Politie zoekt getuigen kettingbotsing A-32
MEPPEL Uit verklaringen van mensen die woensdag betrokken waren bij de kettingbotsing op de A-32 bij Meppel komt naar voren dat er mogelijk kort voordat de aanrijding is ontstaan door meerder automobilisten op de A-32 om de één of andere reden is afgeremd. Dit zou dan gebeurd moeten zijn in of (vanuit de richting Steenwijk) kort voor de spoorwegtunnel.
De politie in Meppel wil graag in contact komen met mensen die dit mogelijk hebben gezien en misschien ook kunnen vertellen waarvoor deze automobilisten zijn gaan remmen. Men kan reageren via 0900-8844 of meppel@politie-drenthe.nl

Inbraken verenigingsgebouwen
DE WIJK In de nacht van woensdag op donderdag is in De Wijk ingebroken in twee verenigingsgebouwen aan de Wiltenweg. De tennisvereniging en de korfbalvereniging werden gedupeerd doordat er van hun gebouw een deur werd geforceerd. Het is nog niet bekend of er iets door de dader(s) is meegenomen.

Aanrijding met meerdere autos en één gewonde
EMMEN Op de Boslaan in Emmen ontstond donderdagmiddag een aanrijding waarbij vier autos waren betrokken. De schade was gering. Echter de 21 jr. bestuurster van één van de autos uit Emmen raakte licht gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op de Boslaan reden meerdere autos langzaam achter elkaar i.v.m. werkzaamheden. Een 33 jr. man uit Erm haalde echter de rij autos in en wrong zich vlak voor een wegversmalling tussen de autos. Dit ging niet helemaal goed want de auto van de man uit Erm werd van achteren aangereden en vervolgens botsten er nog twee autos op elkaar. Deze autos werden bestuurd door een 23 jr. vrouw, de gewonde 21 jr. vrouw en nog een 46 jr. vrouw, allemaal uit Emmen.

Traumaheli ingezet bij verkeersongeval
NIEUW AMSTERDAM Donderdagmiddag verleende de traumahelikopter assistentie bij een verkeersongeval op de kruising van de Zwarteweg met de Wijkstraat in Nieuw Amsterdam. Een vrachtauto bestuurd door een 57 jr. man uit Emmen verleende geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 37 jr. man uit Nieuw Amsterdam. De bestuurder van de personenauto raakte gewond. Hij zat bekneld en werd met hulp van de brandweer uit zijn auto gehaald en daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 31 jr. vrouw uit Nieuw Amsterdam die ook in de auto zat kwam met de schrik vrij.

Dirk Neef verzorgt m.b.t. deze berichten de voorlichting voor Politie Drenthe.
Tel. 06-51 55 7950.
Bert Visser neemt de voorlichting vanaf donderdag 17.00 uur over. Tel. 0592 - 383333 of 06 - 51611629