HET EXPERTISE CENTRUM

Meijerink naar HEC

Drs. M.H. (Rien) Meijerink zal met ingang van 1 januari 2005 in dienst treden bij Het Expertise Centrum (HEC), consultants voor ICT en bestuur in de publieke sector, in Den Haag.

Meijerink is thans voorzitter van de Raad van Bestuur bij het Erasmus MC in Rotterdam. Hij heeft diverse functies bekleed in de publieke sector. Hij was voorzitter van de Vereniging van Universiteiten(VSNU). Eerder was hij werkzaam als Directeur-Generaal Economie en Financiën bij het ministerie van Defensie en als Secretaris-Generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Hij was voorts eerste loco-secretaris en directeur Beleid bij de gemeente Groningen.

Rien Meijerink is en was voorzitter van diverse adviescolleges. Zo werkte hij aan de Bekostiging van de Rechterlijke Macht en de Financiering van het Waterbeheer. Hij leidt thans een van de visitatiecommissies Andere Overheid en de Governance commissie van de BVE-raad.

Meijerink was actief als bijzonder hoogleraar'Bestuur en Control bij de overheid' aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam op de terreinen van overheidsmanagement, publieke dienstverlening, veranderingsmanagement, public control en bekostiging, hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitszorg.

Bij HEC zal hij vooral in de sector Onderwijs, Welzijn en Zorg en de sector Bestuur werkzaam zijn.

Het Expertise Centrum is een onafhankelijke stichting met 50 adviseurs gericht op de publieke sector. HEC is gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT. HEC geeft contra-expertises en adviezen over ICT-organisaties en projecten. Ook stelt het interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet het in gespecialiseerde opleidingen voor geselecteerde cliëntengroepen.

11 nov 04 17:00