Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Officiële projectbijeenkomst dijkverbetering Nieuw-Sandoel

Dijkgraaf Vos (midden) zaait een stukje dijk in samen met de andere partners in dit project. Waterschap Brabantse Delta heeft een bijeenkomst gehouden in Raamsdonksveer over dijkverbeteringsproject Nieuw-Sandoel. Het schap is bezig met het aanleggen van een nieuwe waterkering (van 300 meter lang). Deze nieuwe dijk was nodig omdat de bestaande dijk onder de huizen niet te verbeteren was zonder alles te moeten slopen. Deze kering bestaat hoofdzakelijk uit damwanden en voor een klein gedeelte uit grond. De ruimte die vrijkomt tussen de al bestaande en de nieuwe dijk, maakt de ontwikkeling mogelijk van de nieuwe woningbouwlocatie "Nieuw Sandoel".

Het doel van deze bijeenkomst was om extra bekendheid te geven aan dit stuk dijkverbetering. De start van dit project verliep moeizaam, maar is uiteindelijk tot een goede afloop gebracht. Tevens was deze bijeenkomst een mooi moment om kennis te maken met de nieuwe dijkgraaf, de heer Joseph Vos. In zijn speech legde de heer Vos de nadruk op de goede samenwerking met het Rijk, de provincie en de gemeente Geertruidenberg. Ook in het handelingsdeel kwam dit goed tot zijn recht. Samen met de heer Van Ooyen van Rijkswaterstaat, de heer Van Voorst tot Voorst van de provincie en burgemeester Meyer van Geertruidenberg werd een nieuw stukje dijk ingezaaid.

Meer
Informatiepagina over het project
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de projectleider en contactpersoon, Johan Mulders T 076 654 13 24 of E j.mulders@brabantsedelta.nl