2e persbericht van donderdag 11 november 2004

Eindhoven 11-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Brand in school

Woensdagavond rond 20.00 uur brak brand uit in een school aan de Odysseuslaan. De brand was aangestoken. Een klaslokaal liep brandschade op. De technisch recherche is met een onderzoek gestart. Er zijn géén aanwijzingen dat de brandstichting te maken heeft met de actualiteit in Nederland.

Eindhoven: Politie pakt overlast dealers Stationsplein aan

De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse acties op het Stationsplein 8 straatdealers aangehouden. Van hen zijn 116 bolletjes en 9 grotere brokken cocaïne in beslaggenomen. 35 drugskopers zijn aangehouden en als getuige gehoord. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Van de 8 dealers zitten er nog 6 in bewaring.

De acties werden gehouden na klachten over overlast rond en in het station. Klanten werden lastiggevallen, er werd openlijk gehandeld in cocaïne en ook gebruikt, personeel en winkeliers in het station ondervonden overlast van de dealers en gebruikers.

Een samenwerkingsverband van de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC), de politieafdeling Eindhoven-Centrum, het Project Overlast Verslaafden (POV) en de Spoorwegpolitie begon op 4 oktober met posten op het Stationsplein om inzicht te krijgen in wie de dealers waren en hoe zij te werk gingen. Na twee weken posten zijn tijdens verschillende acties de dealers aangehouden.

De aangehouden verdachten zijn drie mannen uit Eindhoven van 18, 19 en 22 jaar oud, een Eindhovense vrouw van 18 jaar, een 18-jarige vrouw uit Weert, een 25-jarige Rotterdammer, een 19-jarige Veldhovenaar en een 32-jarige man uit Almere.

Bij de acties werd ook een man aangehouden die gezocht werd door de regiopolitie Utrecht. Hij moest aangehouden worden in verband met zware mishandeling / poging doodslag. De man die ook hier nog verdacht werd van een beroving is na verhoor overgedragen aan de politie in Utrecht.

Er zijn ook enkele personen gehoord voor baldadigheid, vernieling, diefstal en APV-overtredingen zoals urineren in het openbaar.

Uit reacties van omwonenden, winkeliers en spoorwegpolitie blijkt dat de overlast voor het grootste deel is verdwenen.

De acties zijn inmiddels beëindigd maar de politie houdt het Stationsplein in de gaten om overlast te voorkomen of te beperken. Er wordt meteen opgetreden en aangehouden. De aangehouden verdachten krijgen meteen een verblijfsverbod voor die omgeving van 24 uur (APV).

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf

In een bedrijf aan de Hofnar is tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagmorgen 07.30 uur een inbraak gepleegd. Men kwam het pand binnen door vernieling van een ruit aan de achterzijde. Uit het bedrijf zijn twee computers met flatscreen weggenomen.

Bladel: Diefstal motorfiets

Donderdagmorgen tussen 11.45 uur en 12.45 uur is vanaf het Burg van Houdtplein een motorfiets, merk Suzuki, GSX-R, kleur blauw, voorzien van het kenteken MG-FB-43 weggenomen.