Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Dialoog in Brabantse samenleving nodig

Fractievoorzitters Provinciale Staten spreken afschuw uit over brandstichtingen en roepen op tot bezinning en dialoog

Provinciale Staten van Noord-Brabant zijn bezorgd over de gespannen situatie in de samenleving. De partijen in het provinciale parlement vertegenwoordigd zijn unaniem in hun afschuw over de brandstichtingen in scholen, moskeeën en kerken. Provinciale Staten van Noord-Brabant roepen op tot een gesprek en maatschappelijke dialoog.

In de afgelopen dagen hebben er verschillende incidenten plaats gevonden in Noord-Brabant. De brand in Uden is een treurig dieptepunt. De Commissaris van de Koningin, mevr. J.R.H. Maij-Weggen heeft de fractievoorzitters deze week geïnformeerd over de actuele situatie in de provincie.


Alle fracties, vertegenwoordigd in Provinciale Staten, spreken hun afschuw uit over het in brand steken van scholen, moskeeën en kerken. Zij achten het van het grootste belang dat het gesprek tussen groepen in de Brabantse samenleving voortgezet wordt en dat zij elkaar de hand reiken. Die dialoog is essentieel om de goede verhoudingen in onze provincie te bevestigen in het zicht van de huidige bedreigingen.

Eerder, in hun vergadering van vrijdag 5 november j.l., hebben Provinciale Staten in het moment van bezinning voor de vergadering stil gestaan bij het belang van de vrijheid van meningsuiting en democratie. Vrijheid van meningsuiting én democratie zijn afhankelijk van onderling respect en het vermogen tot luisteren.