Vereniging Nederlandse Gemeenten

GEMEENTE NEEM JE VRIJHEID!

Een congres over de gemeentelijke beleidsruimte 11 november 2004, WTC Rotterdam

De gemeentelijke autonomie. de lokale beleidsvrijheid lijkt steeds meer onder druk te komen. Er zijn formele en materiële inperkingen, ingegeven door rijks- en Europese wet- en regelgeving. Maar vaak kan er veel meer dan ambtenaren en bestuurders denken.

Vrije gemeenten besturen in een onvrije wereld is de titel van een inleiding die prof. dr. Willem Konijnenbelt houdt tijdens een door de VNG-sector BJZ georganiseerd congres op 11 november in het WTC in Rotterdam. Een dagvullend programma van 10.00 tot 16.30 uur.

Een boeiend, uitdagend en gevarieerd programma met drie workshoprondes volgt op deze inleiding. De themas zijn voor iedere beleidsambtenaar en gemeentebestuurder interessant, maar in het bijzonder voor degenen die zich met bestuurlijke en juridische zaken bezighouden. U kunt kiezen uit tien verschillende subthemas, variërend van kaderstelling of benchmarking tot mediation of effectief verordenen, van BIBOB of kwaliteitshandvesten tot Europese regels of de publiekrechtelijke beperkingen bij gemeentelijke contractvrijheid.

Alle informatie over dit congres vindt u op de website van het Congres- en Studiecentrum VNG (www.congresenstudiecentrum.nl); via deze site kunt u zich ook aanmelden. De deelnamebijdrage is 195,00 (exclusief BTW).