Gemeente Amsterdam

Renovatie Apollohal
9 november 2004 - Ingrid Breed

Op donderdag 11 november wordt de renovatie van de Apollohal op feestelijke wijze ingeluid.
De wethouders voor Sport Emile Jaensch (stadsdeel Amsterdam Oud Zuid) en voor Onderwijs Ahmed Aboutaleb (Gemeente Amsterdam) zullen voor deze gelegenheid met de jeugd een spelletje basketbal spelen. Zij nemen hiermee alvast een voorschot op het WK Rolstoelbasketbal in 2006. Volgens plan is de hal dan klaar voor gebruik.

Dak gereed

Afgelopen juli is gestart met de renovatie van de Apollohal. Tegelijk met de renovatie van het dak van de hal is er een nieuw luchtcirculatiesysteem geplaatst en is de dakbedekking vernieuwd. De rest van het casco en de inpandige renovatie volgen nog.

Het werk wordt in overleg met de sporters uitgevoerd, zodat zij nauwelijks overlast ondervinden van de werkzaamheden. Volgens afspraak kon er begin september weer gesport worden. Het hoge dak en de lichtstraat zijn inmiddels gereed.

Twee gymzalen

Het stadsdeel is met de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) van de gemeente Amsterdam tot overeenstemming gekomen om in het Du Midi-deel twee gymzalen met bijbehorende facilitaire ruimten in te richten voor het Voortgezet Onderwijs.
DMO stelt hiervoor financiële middelen beschikbaar. Het Du Midi-deel is inmiddels van binnen volledig gestript. Er zijn 57 nieuwe palen geslagen, er is een nieuwe beganegrondvloer gestort en er is begonnen met de bouw van de binnenmuren.

Overleg klankbordgroep

In nauw overleg met een klankbordgroep (betrokkenen en belanghebbende partijen) wordt bekeken hoe de plannen voor invulling van de bestaande sportruimte het beste kunnen worden ingevuld.

Programma 1 november

16.30 uur

Wethouders Aboutaleb en Jaensch onthullen buiten een geveldoek

Toespraken wethouders in de Apollohal
17.00 uur Fotopresentatie

© Gemeente Amsterdam