TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG verwerft resterend 50% belang in netwerk voor ongeadresseerde post Höfinger Haushaltswerbung in Duitsland

11 november 2004 - De post, express en logistieke onderneming TPG N.V, heeft via haar duitse dochter TPG Post Holdings (Deutschland) GmbH, het resterende belang van 50% in de Höfinger Haushaltswerbung GmbH overgenomen. Höfinger is een aanbieder van ongeadresseerde post in Baden-Württemberg in Zuid-Duitsland. Eind 2001 had TPG al een belang van 50% in Höfinger verworven.

Höfinger Haushaltswerbung behaalde in 2003 een omzet van 7.3 miljoen en bestelde 215 miljoen folders. Met deze overname krijgt TPG Post volledige toegang tot een netwerk van 2500 bezorgers met een dekking van ongeveer 1 miljoen huishoudens in Stuttgart en omgeving.

"Met de overname van Höfinger bouwt TPG Post verder aan de dekking en de fijnmazigheid van ons bedrijf op de Duitse markt voor ongeadresseerde post, aldus Harry Koorstra, Group Managing Director van TPG Post. Uitbreiding van ons netwerk is een kernonderdeel van de strategie van TPG Post, die erop gericht is het op één na grootste postbedrijf te worden van Duitsland en het eerste werkelijk pan-Europese postbedrijf van Europa.

Dit is de vierde acquisitie van TPG Post in Duitsland in de afgelopen twee jaar. In januari 2003 werd Werbeagentur Fischer overgenomen, een marktleider op het gebied van de distributie van ongeadresseerde post in Zuidoost-Duitsland. In april 2003 werd blitzpunkt GmbH overgenomen, een distributeur van ongeadresseerde post in oostelijk Duitsland, en in december 2003 voltooide TPG de acquisitie van Jepsen. TPG Post heeft nu sterke positie in ongeadresseerde activiteiten in het noordwesten, het zuidoosten en het oosten van Duitsland, alsmede in Berlijn en Baden-Württemberg.

Inclusief Höfinger heeft het netwerk voor ongeadresseerde post van TPG Post in Duitsland een dekking van ongeveer 16,5 miljoen huishoudens, met bestelrondes door circa 28.500 bezorgers. Behalve ongeadresseerde post worden via deze netwerken twee keer per week meer dan 21 miljoen geadresseerde tijdschriften verspreid.

Verder is TPG Post in Duitsland actief op het gebied van geadresseerde post via EP Europost, een joint venture tussen TPG Post and Hermes Versand Service, een dochteronderneming van het postorderbedrijf Otto Group. TPG Post beschikt bovendien over geadresseerde stadspostnetwerken in het westen van Duitsland. Daarnaast is haar dochteronderneming Cendris in Duitsland actief op het gebied van data en document management en call centers.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 163.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.