Heuvelrug, 08.50 uur

Utrecht 11-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bijna vijf keer het maximum

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 november een fietser aangehouden die wel heel diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.40 uur zag een politieman dat een fietser op het Boompjesgoed tot twee keer toe met zijn fiets ten val kwam. Hij bleek behoorlijk wat gedronken te hebben en politiemensen boden de man, 37 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, naar huis te brengen en zijn fiets bij het politiebureau te stallen. De man bleek echter eigenwijs en wilde zijn weg per fiets voortzetten, dit ondanks het feit dat hij door een valpartij al een oppervlakkige hoofdwond had opgelopen. Ondanks herhaaldelijk aangeven dat hij niet met de fiets verder mocht, wilde hij toch met zijn fiets verder. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

In het politiebureau blies hij 1065 ug/l, bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van dertien uur. Zijn fiets werd achter het politiebureau gestald.

Diefstal bij sportvereniging

VEENENDAAL Op woensdag 10 november werd in een kleedkamer van een sportvereniging ingebroken.

Rond 20.40 uur ontdekten leden van een sportvereniging aan de Wageningselaan dat hun kleedruimte was opengebroken. Daarbij waren van drie sporters kleding, een mobiele telefoon, persoonlijke bescheiden en van één van hen de autosleutels gestolen. Met die autosleutels is vervolgens de auto vanaf het parkeerterrein bij de vereniging gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Twee katten overleden

VEENENDAAL Op woensdag 10 november raakte een dierenliefhebber twee van zijn katten kwijt.

Op woensdagochtend werd een bewoner van de Schaffelaarstraat (leeftijd onbekend) door een buurman gewaarschuwd dat een kat van hem dood naast een container bij hem achter lag. Het bleek inderdaad om en kat van hem te gaan en de bewoner deed zijn overleden kat in zijn kliko. De kliko werd die dag geleegd.

Aan het begin van de avond werd de bewoner er op gewezen dat een kat van hem dood achter zijn huis lag. Dat bleek weer het geval te zijn. Hij is met de kat naar de dierenarts gegaan, om de doodsoorzaak vast te laten stellen. De dierenarts kon geen verwondingen ontdekken en vermoedde dat de kat vergiftigd was. Om dit vast te stellen, wordt het stoffelijk overschot overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Mocht het diertje inderdaad vergiftigd blijken te zijn, dan zal de eigenaar aangifte bij de politie doen.