Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: Stuurgroep geeft energietransitie extra impuls

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht
Datum: 11 november 2004

Er komt een stuurgroep om de transitie naar een duurzame energiehuishouding te bevorderen. Deze stuurgroep moet bestaan uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid.

Deze aanbeveling heeft het Innovatieplatform vandaag gedaan. De ministeries van Economische Zaken en VROM steunen dit verzoek en nemen de oprichting van deze stuurgroep op zich. In februari rapporteert de stuurgroep over de eerste vorderingen.

De transitie biedt grote mogelijkheden voor innovatie en economische groei en voor het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast is er ook het maatschappelijke belang van duurzaamheid. De stuurgroep moet energietransitie een extra impuls geven. Taken van deze stuurgroep worden onder meer het benoemen en daadwerkelijk laten benutten van kansen. Daarbij is het zelforganiserend vermogen van de partijen in de energieketen van groot belang. Verder moeten knelpunten rond bijvoorbeeld regelgeving worden opgelost. Zo komt het nu nog voor dat een vergunningprocedure zo lang duurt dat tegen de tijd dat de vergunning verstrekt wordt de daarin genoemde techniek alweer verouderd is.

Bij energietransitie wordt gewerkt aan een structurele verandering naar een duurzame energiehuishouding. Het ministerie van Economische Zaken is initiatiefnemer en begeleider van deze transitie waarbij bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties nauw zijn betrokken. De energietransitie moet uiteindelijk leiden tot een energiehuishouding die betrouwbaar en doelmatig is én een oplossing biedt voor het klimaatprobleem.

Kijk voor meer informatie over energietransitie op de website van EZ:
www.energietransitie.ez.nl

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: Dhr. J. Wils, persvoorlichter, telefoon (070) 379 64 64, e-mail: J.Wils@minez.nl

11 nov 04 08:57