Arabische Europese Liga

YASSER ARAFAT OVERLEDEN, PALESTIJNSE ZAAK ZAL NOOIT MEER HETZELFDE ZIJN!

(Thursday 11 November 2004 12:06:08 pm)

De Arabische Europese Liga deelt haar diepste condoleance mede aan de Arabische Natie in het algemeen en het Palestijnse volk in het bijzonder met het overlijden van President Yasser Arafat.

President Arafat zal altijd herinnerd worden als een vrijheidsstrijder die de Palestijnen geleid heeft door jaren van revolutionaire strijd in nastreving van erkenning en onafhankelijkheid. Ondanks het feit dat we ons absoluut niet achter de politieke lijn van Arafat konden scharen aangaande Oslo en de schaamteloze concessies die hij het zionisme heeft gedaan, rest ons niets anders dan deze man uit te roepen tot een held.
De AEL hoopt dat het Palestijnse volk een dynamisch en jong leiderschap zal kiezen dat een einde zal maken aan de corruptie en de top zal verenigen met de basis. Een leiderschap dat verzet zal steunen en de strijd in Palestina zal doen resulteren in één democratische staat op grondgebied van historisch Palestina.

Yasser Arafat, rust in vrede, je zult altijd herinnerd worden als een van de helden van de Arabische Natie op het pad naar vrijheid, democratie en eenheid.