Politie Drenthe

Zeven auto's botsen op N34

Dalen 11-11-2004

Bij drie afzonderlijke verkeersongevallen op de N34 bij Dalen zijn donderdagavond twee mensen lichtgewond geraakt en zijn 7 personenauto's beschadigd. Het eerste ongeval gebeurde toen de 19 jarige bestuurder van een personenauto uit Emmen te laat opmerkte dat het verkeer voor hem langzamer ging rijden. Hij botste achter op een auto, bestuurd door een 37 jarige man uit Oosterhesselen.

Zo'n vijf mninuten later, terwijl de betrokkenen van het eerste ongeval zaten te wachten op de komst van de hulpverleningsdiensten kon het gebeuren dat op de andere weghelft twee auto's op elkaar botsten doordat een 20 automobiliste uit Jirnsum zat te kijken naar de aanrijding op de tegenover gelegen weghelft. Ze merkte niet dat de auto voor haar, bestuurd door een 44 jarige man uit Coevorden, stilstond en botste er bovenop.

In de file die daardoor ontstond raakten nog eens drie auto's betrokken bij een kop staart botsing. Een 36 jarige automobilist lette niet goed op en botste achter op een auto bestuurd door een 72 jarige man uit Dalen. Die botste vervolgens op de auto die voor hem reed. De 35 jarige bestuurder kwam met de schrik vrij.