LTO Nederland

NIEUWS VAN WLTO

Gezamenlijk persbericht GIBO Groep/LTO Noord i.o.

GIBO Groep Accountants en Adviseurs en LTO Noord Advies tekenen een intentieverklaring

Donderdag 11 november hebben GIBO Groep Accountants en Adviseurs en belangenorganisatie-in-oprichting LTO Noord in een intentieverklaring vastgelegd dat zij gaan samenwerken op het gebied van individuele bedrijfsadvisering. Voor leden van LTO Noord en cliënten van de GIBO Groep betekent dit, dat het bedrijfsadvies meer breedte en diepgang krijgt.

Verbreden van expertisebasis
De aangesloten agrarisch ondernemers profiteren van deze krachtenbundeling: de GIBO Groep is van huis uit gespecialiseerd in het ondersteunen van strategische bedrijfsontwikkeling en brengt brede expertise in op fiscaal en juridisch gebied. De adviesdienst van LTO Noord onderscheidt zich met de specialisaties bedrijfsopvolging, bedrijfsbegeleiding en op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu. De uit de samenwerking voortkomende schaalvergroting leidt tot een verbreding van de expertisebasis en maakt een efficiëntere aanpak van het werk mogelijk. Structurele educatie voor bedrijfsadviseurs is ingebed in de organisatie, waardoor de adviseurs altijd over actuele kennis en informatie beschikken.
De adviesdienst van LTO Noord blijft een zelfstandige aan LTO Noord gelieerde organisatie. In de intentieverklaring is geregeld dat de GIBO Groep het exploitatierisico van de adviesdienst van LTO Noord overneemt. Het strategische doel van dit samenwerkingsverband is: continuïteit van de dienstverlening waarborgen en agroadvies optimaliseren, óók bij een krimpende markt.

Over LTO Noord
LTO Noord is de nieuwe belangenorganisatie voor agrarisch land- en tuinbouwondernemers. De organisatie ontstaat uit de voorgenomen fusie tussen GLTO, NLTO en WLTO. Bij de belangenvereniging zijn circa 30.000 ondernemers aangesloten. LTO Noord Advies is de adviesgroep die ontstaat door het samengaan van GLTO Bedrijfsadvies, NLTO Advies en WLTO Advies. Meer dan tien procent van de LTO-leden maakt gebruik van deze adviesdienst.

Over de GIBO Groep
De GIBO Groep is de specialist op het gebied van bedrijfsondersteuning voor kleinschalige en middelgrote ondernemingen in het MKB en de agrarische sector. In de laatstgenoemde sector is de organisatie marktleider. Bij de GIBO Groep werken ruim 1.300 medewerkers, vanuit zon zestig vestigingen in heel Nederland. De GIBO Groep bedient ruim 17.000 ondernemers met accountancy, adviesdiensten en bedrijfsondersteuning.

Historische band
Tussen LTO Noord en de GIBO Groep bestaat een historische band. Eén van de rechtsvoorgangers van twee van de drie tot LTO Noord gefuseerde partners heeft ruim driekwart eeuw geleden de GIBO Groep opgericht met als doel: het verzorgen van accountancy en adviesdienstverlening voor de leden. De aandelen van de GIBO Groep zijn in handen van een stichting met een bestuur dat is samengesteld uit ondernemers. Zij zien toe op de strategische koers van de GIBO Groep, die gericht is op een zekere toekomst. De individuele accountants hebben geen financieel belang in de onderneming en dit bevordert de onafhankelijkheid van de accountant. In de huidige maatschappelijke context is deze onafhankelijkheid essentieel en binnen de onderneming sterk verankerd.

Wilt u hierop reageren? E-mail dan naar info@wlto.

Afdeling Communicatie, vrijdag 12 november 2004