Gemeente Amsterdam

Amsterdam.nl/TV
11 november 2004 - Rinze van Opstal
In opdracht van de gemeente, maakt AT5 wekelijks een nieuwe aflevering van het programma Amsterdam.nl/TV. Achtergrondreportages, nieuws, agenda-berichten: Amsterdam.nl/TV houdt u op de hoogte van alle gemeentelijke ontwikkelingen.

Deze week op Amsterdam.nl/TV (vanaf donderdag 4 november)

Reportages

Ruim Baan voor werk
Ruim Baan voor werk. Zo heet het programma van de gemeente Amsterdam dat moet zorgen voor meer werk in de stad. In het programma worden de vraag van ondernemers en het aanbod van werkzoekenden goed op elkaar afgestemd. Het Stagebedrijf, één van de projecten van Ruim Baan, helpt bedrijven en organisaties aan ICT stagiairs. Kijk ook op www.ez.amsterdam.nl.

Water en geschiedenis
Waterleidingbedrijf Amsterdam levert zo'n 100 miljard liter drinkwater per jaar. Dat water komt iedere dag gewoon uit de kraan, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Deze week een reportage over drinkwater en geschiedenis. Kijk ook op www.wlb.amsterdam.nl.

Inburgeringscursus
Heeft u zich in 2004 definitief in Amsterdam gevestigd? Bent u gezinsvormer, gezinshereniger of vluchteling? Bent u in het bezit van een beschikking van de IND waarin u een verblijfsvergunning is verleend, maar heeft u nog geen verblijfspasje? Dan bent u mogelijk nieuwkomer en komt u in aanmerking voor een inburgeringscursus. Neem contact op met het inburgeringsloket van het Register Amsterdam: 020-5519188. Kijk ook www.inburgering.amsterdam.nl.

Verkocht!
De Stadsbank van Lening organiseert 22, 23 en 24 november weer veilingsdagen. Breng een bod uit op voordelige en mooie artikelen. Meer informatie op www.sbl.nl.

Amsterdam weet het beter

Het goede antwoord op de vraag van vorige week is antwoord C De Heineken Brouwerij is in 1867 gebouwd. De winnaar is dhr. W.A. Lonis. U kunt twee kaartjes winnen voor Het Huis en Kantoor van de Toekomst als u het antwoord weet op de volgende vraag: Hoe heet het meest futuristische museum in Amsterdam?

A: The Future
B: Living Tomorrow
C: 2020

Mail uw antwoord naar amsterdamweethetbeter@at5.nl of stuur een kaartje naar AT5 Producties o.v.v. Amsterdam weet het beter Postbus 3976 1001 AT Amsterdam.

Wat vinden wij ervan?

Amsterdam krijgt een homomuseum. De gemeente vindt de homoscene en alles wat hierbij hoort een wezenlijk onderdeel van het cultuurgoed van Amsterdam. Wij vroegen de Amsterdammers wat zij vinden van dit initiatief en waarover Amsterdam nog meer een museum zou kunnen openen.

Kort

Huisvestingsvergunning
Voor goedkope, zelfstandige huurwoningen in Amsterdam met een huur tot EUR 486,30 heeft u een Huisvestingsvergunning nodig! Om voor de vergunning in aanmerking te komen stelt de gemeente eisen aan onder andere uw leeftijd, inkomen en de grootte van de woning die moet passen bij de grootte van uw huishouden. Meer informatie Woonloket Zuiderkerk, telefoon 6806 806 of surf naar www.wonen.amsterdam.nl.

Hondenbelasting
Waarom hondenbelasting betalen? Honden laten veel poep achter op straat. De baasjes betalen mee om o.a. Amsterdam schoon te houden. Daarom stuurt de gemeente hondencontroleurs op pad, om te controleren of de hondeneigenaar betaald heeft. Kijk op www.baasjebraaf.nl.

Seniorenvoorziening
Voor informatie over seniorenvoorzieningen kunt u terecht bij de Wijkpost voor Ouderen in uw stadsdeel. Kijk voor de adressen op AT5 text pagina 366.

Wanneer wordt het programma uitgezonden?


* donderdag 19.45 (nieuwe aflevering)

* vrijdag 21.40 (herhaling)

* zaterdag 19.45 (herhaling)

* zondag 17.45 (herhaling)

* maandag 21.40 (herhaling)

* dinsdag 19.45 (herhaling)

* woensdag 21.40 (herhaling)

© Gemeente Amsterdam