Gemeente Den Haag

november 2004
Buurtbewoners kunnen kennis maken met de computer en het internet (10 november)

Wethouder Pierre Heijnen (Onderwijs, Sociale zaken, Werkgelegenheid en Integratie) opent donderdag 11 november officieel Buurtpunt 34 aan de Weimarstraat 34a. In Buurtpunt 34 staan tien computers met een razendsnelle internetverbinding ter beschikking van de buurtbewoners. Daarnaast verzorgt het Buurtpunt computer- en taalcursussen en verhuurt zij cursusruimte. De lessen kunnen individueel of in groepsverband gevolgd worden.

Het buurtpunt is een laagdrempelig digitaal buurthuis. Buurtbewoners van alle leeftijden en uit alle sociale klassen kunnen hier goedkoop kennis maken met de computer en het internet. Ouderen, vrouwen en werkzoekenden profiteren nog nauwelijks van de nieuwe mogelijkheden op ICT gebied. In het buurtpunt leren zij ICT-toepassingen voor eigen doeleinden te gebruiken en daar hun voordeel mee te doen. Het doel van dit initiatief is de achterstand in computerkennis van moeilijk te bereiken bewoners te verkleinen en daarmee de kans op de arbeidsmarkt te vergroten.

Het Buurtpunt is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Buurtonwikkelingsmaatschappij Regentes-Valkenbos, bewoners en ondernemers uit de wijk en de gemeente Den Haag.