Gemeente Hellevoetsluis


Sportfeest in kunstencentrum "de Nieuwe Veste"

HELLEVOETSLUIS - Op vrijdag 12 november wordt in kunstencentrum "de Nieuwe Veste" voor de 2e maal "Sportfeest Hellevoetsluis" georganiseerd. Tijdens het sportfeest zal ook de Sportverkiezingen plaatsvinden en zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals een demonstratie van tafeltennisvereniging "HE/Luveto" en een wervelend optreden van "Just Franky".

Het sportcomité met daarin vertegenwoordigers uit de verschillende sectoren (veldsporten, zaalsporten, watersporten, welzijnswerk en gemeente) streven er ook dit jaar naar om er een gezellige avond van te maken, waar de Hellevoetse sporters elkaar kunnen ontmoeten.

Het sportcomité zal op deze avond een programma presenteren met o.a. een spectaculaire demonstratie van tafeltennisvereniging "HE/Luveto", de sportverkiezingen en een wervelend optreden van "Just Franky". Ook zal op deze avond weer de `Publieksprijs' uitgereikt worden.

Met de `Publieksprijs' wil men de Hellevoetse bevolking betrekken bij de sportverkiezingen.
Nadat de genomineerden bekend zijn, kan iedereen zijn of haar keuze kenbaar maken middels het sturen van een e-mail of brief. Aan de hand van het aantal inzendingen zal de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt worden.

Alle Hellevoetse sportverenigingen en sportscholen hebben de aanmeldingsformulieren voor de verkiezingen inmiddels ontvangen. De bestuurders kunnen schriftelijk sportmensen voordragen die zich in het seizoen 2003/2004 (1 september 2002 t/m 31 augustus 2003) op sportieve of organisatorische wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Een sporter mag ook zichzelf aanmelden, evenals bekenden of familieleden dat voor iemand kunnen doen.
In oktober zullen, in de krant en op de gemeentelijke website, de genomineerden bekend worden gemaakt. De publieksjury kan dan middels een e-mail of brief gaan beslissen wie de publieksprijs zal gaan winnen.

De voordrachten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury die uiteraard veel ervaring heeft in de sportwereld. De sportjury bestaat uit mevr. M. Veenbergen (vertegenwoordiger sectie veldsporten), dhr. R. Slavenburg (vertegenwoordiger sectie zaalsporten), mevr. D. Boutkan (gymnastiekdocente), mevr. S. Friso (fysiotherapeute), dhr. J. Emor (sportconsulent), dhr. H. Mellegers (oud-voorzitter KDO en voorzitter sportjury) en dhr. J.H.A. Meijer (beleidsambtenaar sport). Na beoordeling van de voordrachten zal de sportjury een voorstel doen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

De kandidaten kunnen worden voorgedragen door middel van een aanmeldingsformulier dat verkrijgbaar is via de gemeentelijke website, www.hellevoetsluis.nl, bij PUSH en de receptie van het gemeentehuis. Over deelname in de publieksjury zal u te zijner tijd via de regionale kranten en de gemeentelijke website geïnformeerd worden. Voor nadere informatie over de sportverkiezing kunt u contact opnemen met dhr. J.H.A. Meijer, tel. 0181-330297. Ook de voorzitter van de sportjury, de heer Mellegers, is graag bereid andere informatie te geven. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0181-314614. De formulieren dienen vóór 5 oktober 2004 te worden verstuurd aan de Gemeente Hellevoetsluis, afdeling Samenlevingszaken, t.a.v. dhr. J.H.A. Meijer, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis