Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Schwarzwalder Fuchs zet beste beentje voor op Paard & Koets

21/09/2004

's-Hertogenbosch, 21 september 2004

Van 12 t/m 14 november zal op het internationale evenement Paard & Koets een record aantal stamboeken en verenigingen "hun" ras promoten. Eén daarvan is de nog niet zo bekende Schwarzwälder Fuchs.

Schwarzwälders zijn de lichtste Duitse koudbloedpaarden. Ze komen uit het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Vroeger werden ze veel als werkpaarden gebruikt maar tegenwoordig kom je ze steeds vaker als recreatiepaarden tegen, aangespannen en onder het zadel. De Schwarzwälder is met zijn opvallende voskleur gecombineerd met helderwitte manen een opvallende verschijning. Tot de voorvaderen behoren vooral de lichte Ardennerpaarden, maar vermoedelijk ook Norikers en Belgische trekpaarden. Er stroomt tevens Frans en Spaans bloed door de aderen en zelfs Kroatische en Arabische paarden hebben de oorsprong van dit paard beïnvloed. In de jaren 60 was het ras bijna uitgestorven als gevolg van de industrialisatie en ook nu nog staat het op de lijst van zeldzame huisdierrassen.

De Vrienden van de Schwarzwälder Fuchs komen dit sterke, vriendelijke, charmante en opvallende paard aan u voorstellen middels een show die bijzonder de moeite waard is!

www.paardenkoets.nl