Gemeente Hellevoetsluis


Sportverkiezingen 2004 `De Publieksprijs'

Nu de sportjury de genomineerden voor de sportverkiezingen 2004 bekend heeft gemaakt, wordt u in de gelegenheid gesteld om uit de onderstaande genomineerden de publiekswinnaar te kiezen. U kunt uw stem uitbrengen, vóór vrijdag 12 november 12.00 uur, op www.iapro.nl/sportverk2004.asp

De winnaars zullen bekend worden gemaakt tijdens het sportfeest, op vrijdag 12 november in kunstencentrum "de Nieuwe Veste" aan de Opzomerlaan in Hellevoetsluis, met dit jaar het volgende programma:

19.30 uur: Zaal open
20.00 uur: Intro door de voorzitter van het comité sportverkiezingen, de heer H. Mellegers
20.10 uur: Kampioenenparade
20.30 uur: Demonstratie Tafeltennisvereniging "H.E./Luveto" 20.45 uur: Uitreiking waarderingsprijs en jeugdsportprijs 21.15 uur: Pauze, intro door "Just Franky"
22.00 uur: Uitreiking van de sportprijzen: sportman, sportvrouw, sportploeg en publieksprijs
22.35 uur: Feest met een optreden van "Just Franky".

(kaarten zijn verkrijgbaar via uw sportaanbieder!!)

Voor nadere informatie over de sportverkiezing kunt u contact opnemen met dhr. J.H.A. Meijer, tel. 0181-330297. Ook de voorzitter van de sportjury, dhr. H. Mellegers, is graag bereid nadere informatie te geven. Hij is bereikbaar via tel. 0181-314614.

Voor de sportprijzen 2004 zijn de volgende personen/teams genomineerd:

Sportploeg


1. Wu Dang (Tai Chi) - Tai Chi waaierteam synchroon - Het "Waaierteam synchroon" van Wu Dang School Hellevoetsluis is in het seizoen 2003/2004 tijdens het "Open Nederlands Kampioenschap `Wushu'", Nederlands Kampioen geworden.


2. Stichting Zero Darts (Darts) - The Bull Dogs - De "Bull Dogs" van stichting "Zero Darts" hebben in het seizoen 2003/2004 het kampioenschap in de Eredivisie van de ODF ongeslagen behaald. Voorts hebben zij de beker "Overallteams" behaald.

Sportman


1. Sportinstituut Kimé (Karate) - Laurent Daussy (28 jaar) - Laurent Daussy heeft in seizoen 2003/2004 de Nederlandse titel Karate veroverd, waarmee tevens de selectie voor het WK in Mexico werd afgedwongen.


2. Atletiek (Marathon- en Ultraloper) - Ben Mol (54 jaar) Ben Mol heeft in het seizoen 2003/2004 zijn beste seizoen tot nu toe gehad. In dit seizoen liep hij 39 ultramarathons en behaalde hij de volgende hoogtepunten:

- een bronzen medaille bij de Nederlandse kampioenschappen 100 km. (mannen 50) in Winschoten;

- op 54 jarige leeftijd debuterend in het Nederlands team (alle leeftijden!!) op het "Wereldkampioenschap 24 uur" te Uden, waar hij met de Nederlandse ploeg 8e werd;

- "De Nederlands Kampioen" (alle leeftijden!) 24 uur te Apeldoorn (204 kilometer).


3. HV Helius (Handbal) - Arie Trouw (41 jaar) - Arie Trouw is lid geworden van HV Helius op 29 augustus 1979, waarvan hij t/m het seizoen 2003/2004 onophoudelijk in het eerste team heeft gespeeld, waarbij hij de nodige blessures heeft overwonnen. Arie was in de 80-er jaren 6x de snelste met het touwklimmen over de haven . Ook werd hij 4e bij het Nederlands kampioenschap handjedrukken en na maandenlange specifieke krachttraining bij sportinstituut Warren werd hij in 1999 3e bij de Wereldkampioenschappen handjedrukken in Eindhoven.
Arie heeft in de Technische Commissie van de HV Helius gezeten, was en is betrokken bij klussen (o.m. bar in de kantine, kasten maken, maar ook tegels leggen rond het veld), organiseren van bijv. puzzeltocht, kampeerweekend met Pinksteren en hielp/helpt met andere activiteiten. Arie Trouw is een voorbeeld voor de jeugd door zijn sportief gedrag en geeft nu in seizoen 2004/2005 training aan jongens C en traint en coacht de jongens B.

Sportvrouw


1. Dordrecht Lions (IJshockey) - Majorie Ernst (22 jaar) - Majorie Ernst behaalde met het Nederlands IJshockeyteam op het WK in Vipiteno (Italie) achter wereldkampioen Denemarken, Italie en Slowakije als "best of the rest" de vierde plaats en handhaafde zich daarmee in de B-poule, divisie II. Majorie behoorde tot de opvallendste speelsters in het team van bondscoach Richard de Wilde. Ze werd met vier treffers topscorer, was matchwinnaar tegen Engeland en werd in de duels met Slowakije en Australie uitverkoren tot de waardevolste speelster van Nederland.
Als zes jaar international behoort Ernst, die 45 `caps' achter haar naam heeft staan, inmiddels tot de routiniers van Oranje.


2. KDO Sport (Turnen) - Mirjam Gros (17 jaar) - Mirjam is in seizoen 2003/2004 eilandenkampioene van Voorne-Putten-Rozenburg geworden (Nationale wedstrijdsport) en is ook 2e geworden bij de "Regiokampioenschappen Zuid-Holland". In de kwartfinale van de "Nederlandse kampioenschappen" heeft zij een
4e plaats behaald op het landelijk open toernooi in Heerenveen werd ze 4e .

Jeugdsportprijs


1. Bowlingvereniging Hellevoetsluis (Bowling) - Marcel Leatemia (16 jaar) -
Marcel Leatemia heeft in seizoen 2003/2004 de volgende successen behaald:

- Als 1e jeugdlid heeft hij een 700-serie gegooid (703);
- Als 1e jeugdlid heeft hij een 300 game gegooid (12 strikes op rij);
- Regio Kampioen van Zuid-Holland met het Nationale Jeugd Trio;
- Toernooiwinnaar in Haarlem met een hoogste game van 242;
- 3e plaats tijdens de "Provinciale Kampioenschappen" in Scheveningen;
- 4e plaats met zijn team tijdens de "Jeugd 3-daagse" in IJsselmonde;
- 9e plaats in de landelijke stand "Bowler van het jaar 2003/2004";


2. KDO-Sport (Turnen) - Kay Schreiner (10 jaar) - Kay heeft in seizoen 2003/2004 in de leeftijdscategorie 6 de volgende resultaten behaald:

- 1e op de "Regiokampioenschappen Zuid-Holland";
- Bij twee landelijke voorwedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap behaalde hij op beide wedstrijden de 1e plaats;
- 12e op de Nederlandse kampioenschappen;

- Op de Nederlandse kampioenschappen werden bij de toestelfinales de volgende resultaten behaald:
o Voltige - 2e plaats;
o Sprong - 3e plaats;
o Ringen - 3e plaats.

Waarderingsprijs


1. Taekwondo- en Hapkido vereniging Yu-Sin-Kwon - Ignatio Willems (54 jaar)-
De heer Willems is voorgedragen, omdat hij:

- circa 15 jaar als trainer coach eerste beginselen gele-groene band doceert;

- op alle wedstrijden aanwezig is;

- het reizen coördineert;

- het aanspreekpunt is voor asielzoekers;

- alle PR van de club verzorgt;

- de uitslagen verzorgt.


2. KDO-Sport - Leo Bruinaars (53 jaar) -
Na een penningmeesterschap van 18 jaar heeft Leo Bruinaars enige jaren geleden besloten om het rustiger aan te gaan doen, maar desondanks staat Leo altijd klaar voor KDO-Sport als er een beroep op hem wordt gedaan:

- verzorgen van het drukwerk, zoals clubblad en andere informatiefolders;

- verzorgen van kantinediensten bij diverse activiteiten, etc...
- het onder moeilijke omstandigheden overnemen van het penningmeesterschap, tot drie maal toe.


3. Tennisclub De Kooistee - de heer Koos Israel (69 jaar) - De heer Israel is voorgedragen, omdat hij:

- al 12 jaar - als vrijwilliger - onderdeel uitmaakt van de Technische Commissie;

- volgend jaar 70 jaar wordt en aangegeven heeft zijn functie neer te leggen;

- zich in het bijzonder (heeft) in(ge)zet voor de tennissers in de leeftijdscategorie 55+ binnen onze vereniging en hiervoor op zijn geheel eigen wijze allerlei activiteiten organiseert;
- een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de introductie cursussen voor zowel 55-plussers als 55-minners. Als gevolg van deze cursussen hebben vele Hellevoeters kennis gemaakt met de tennissport en zijn vervolgens actief de tennissport gaan beoefenen. Een en ander zorgt er tevens voor dat de vereniging haar ledental op peil kan houden;
- d.m.v. uitwisselingstoernooien de contracten met tennisverenigingen in de regio (mede) onderhoudt;

Samenvattend: Iemand die zich met grote inzet en betrokkenheid al jarenlang inzet voor onze tennisvereniging met het accent op de "oudere" sporter.