Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

HCA presenteert unieke marathonwagen voor gehandicapte menners

27/10/2004

Klarenbeek/'s-Hertogenbosch, 27 oktober 2004
HCA Technische Dienstverlening uit Klarenbeek presenteert tijdens Paard & Koets (12 tot en met 14 november a.s.) een unieke marathonwagen voor gehandicapte menners.
De bodem van de wagen kan eenvoudig, door middel van een ingenieus scharnier systeem, worden omgezet in een oprij-plaat voor de rolstoeler. Tevens is de wagen voorzien van een liersysteem die (eventueel) meehelpt de rolstoel op de marathonwagen te trekken. HCA heeft een geheel nieuwe besturing ontwikkeld, die er voor zorgt dat de wagen uiterst licht stuurt, een zeer grote stabiliteit heeft en niet uitdrift. De wagen behoudt deze stabiliteit ook bij een te nemen keertwending. Tevens is door een vernuftig systeem een stuurvertraging ingebouwd.
De verdeling van het gewicht is beduidend anders dan bij een normale menwagen. Ook daarvoor is een adequate oplossing gevonden. En er is tevens voldoende plaats voor een hulpkoetsier en grooms. De ontwikkeling van deze menwagen maakt het mogelijk dat gehandicapte menners nu volledig deel kunnen nemen aan samengestelde menwedstrijden voor valide menners.