Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Demonstraties Marquis Supergrip Hoefschoenen op Paard & Koets

02/11/2004

's-Hertogenbosch, 2 november 2004
Weleens een paard op schoenen gezien?
Het bestaat echt en is volgende week te zien op Paard & Koets. (Brabanthallen-'s Hertogenbosch, 12 t/m 14 november).

De Marquis Supergrip hoefschoen is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van hoefbescherming. Deze geavanceerde, hi-tech hoefschoen is een zeer bruikbaar alternatief voor hoefijzers en wordt al jaren met veel succes in o.a. Duitsland, Canada en Amerika toegepast. De hoefschoen is geschikt voor alle takken van paardensport, springen, dressuur, endurance en mennen, als ook voor recreatief rijden. Horsebalance introduceert de Marquis Supergrip nu ook in Nederland en België.

De Marquis Supergrip is niet zomaar een hoefschoen. Deze is het resultaat van jarenlange studie en intensief onderzoek door Dr. Helmut Marquis.
Deze Duitse dierenarts onderkende de vele nadelen die het gebruik van hoefijzers met zich meebrengt, zoals slechte schokdemping, verminderd hoefmechanisme, brokkelen van de hoefwand enzovoorts, en ontwikkelde een alternatief dat al deze nadelen niet kent: de Marquis Supergrip.

Met deze hoefschoen geniet het paard van alle voordelen van het "op blote voeten" lopen:
het hoefmechanisme werkt optimaal, de schokdemping is goed en de grip is beter.
Daarnaast wordt de hoef optimaal beschermd indien dat nodig is, zoals bijvoorbeeld bij het uitrijden op verharde wegen. De Marquis Supergrip is vervaardigd van de nieuwste materialen, is zeer slijtvast, heeft een optimale pasvorm die aan bijna iedere hoef aan te passen is en bovendien zijn alle onderdelen vervangbaar, waardoor de schoen uiteindelijk voordeliger is dan een hoefijzer!

In de demonstratiering van Paard & Koets zal "Riccardo", de beroemdste Tinker van Nederland, twee keer per dag een spectaculaire show geven om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op hoefschoenen.

Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van deze hoefschoen, bezoek dan de stand van Horse-Balance of kijk op

www.hoefschoenen.nl